936 bin para ödülü dağıtılacak

Güncelleme Tarihi:

936 bin para ödülü dağıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 13:29

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu yıl 17-25 Eylül 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan 18. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde 936 bin TL ödül dağıtılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

936 bin para ödülü dağıtılacak

Aldırmaz'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, festival kapsamında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışmaları düzenlenecek. Ayrıca, dünya sineması seçkisi, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve sergiler de sinema ve sanat severlerle buluşacak.

Yarışmalar kapsamında dağıtılacak ödül miktarları artırılırken, parasal ödüller tüm kategorileri kapsayacak biçimde yeniden düzenlendi. Geçtiğimiz yıl 250 bin TL olan En İyi Film ödülü, bu yıl 350 bin TL'ye çıkarıldı. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda, “en iyi oyuncu” ile “en iyi sanat yönetmeni” ve “en iyi kurgu” dallarında da ödüller verilecek.

Haberin Devamı

Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması kapsamında, “en iyi belgesel”, “en iyi canlandırma”, “en iyi deneysel” ve “en iyi kurmaca” kategorilerine verilecek olan ödüllerin miktarları da artırıldı. Geçen yıl toplam 520 bin lira para ödülü verilirken, Türk Sineması'na destek olmak için bu yıl bu rakam 936 bin liraya yükseltildi.

Öte yandan, 18. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”, “Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması” ve “Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması”nın yönetmelikleri de açıklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!