KPSS’den türban manzaraları

Güncelleme Tarihi:

KPSS’den türban manzaraları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2008 13:49

Lisans adaylarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) bugün gerçekleştirildi. Türkiye'nin dört bir yerinde yine türban manzaraları yaşandı.

Haberin Devamı

İŞTE O MANZARALAR

TÜRBANLAR ÇANTAYA KONULDU

Bolu'daki Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giren türbanlılar, bir odada türbanlarını çıkardıktan sonra dağıtılan soruları yanıtladı.

Lisans adaylarına yönelik KPSS'nin ilk oturumu AİBÜ Gölköy Kampusü'nde yapıldı. Yüzlerce üniversite mezunu sınava girebilmek için kampuse akın etti. Kampüs girişinde uzun araç konvoyları oluştu. Sınavın yapılacağı fakülte binasına gelenler girişte jandarma ve özel güvenlik personeli tarafından didik didik arandılar. Sınava türbanlı gelenler fakültenin girişinde bulunan bir odada türbanlarını çıkartarak çantalarına koydu. Başörtüsü ile gelenler arama bölümünde başlarını açıp türbanlarını omuzlarına atıp sınava girdi. Bazı adaylar sınava perukla girdi.

ÖĞRETMENLER TÜRBANINI ÇIKARARAK SINAVA GİRDİ

Zonguldak’ta, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri’ne Öğretmen Seçme Sınavı’na giren türbanlı öğretmenler, başlarını açtıktan sonra sınıflarına geçti.

Sınav için sabah saatlerinde Gazi İlköğretim Okulu’na gelen öğretmenler arasında türbanlıların çok olması dikkat çekti. Öğretmenler, kapıda asılı listelerden hangi sınıfta sınava gireceklerini bulmaya çalıştı. Sınav saati yaklaşırken öğretmenler sınıflara alınmaya başladı. Kapıda görevli polislerin, arama yapmadan öğretmenleri içeriye alması dikkat çekti. Okul binasına türbanlarıyla giren öğretmenler, içeride türbanlarını çıkardıktan sonra sınıflara geçtiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!