CHP: Mal varlığını araştırın

Güncelleme Tarihi:

CHP: Mal varlığını araştırın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2008 00:00

CHP, Başbakanlık özel kalem harcamalarıyla ilgili iddialarına dün bir yenisini ekledi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Hikmet Bulduk’un mal varlığı ve geçmişinin araştırılmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, bu araştırmayı Başbakan Erdoğan’ın yapması gerektiğini vurgularken, "Yapmıyorsa, Başbakan, bunların ortağı demektir" dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin örtülü ödenek tartışmalarına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Başbakan’ın Özel Kalem Müdürü; örtülü ödeneğin ikinci adamı. Ankara’da Zirvekent’te, dubleks dairede oturuyor. Bu dairenin kirası 2 bin 500 dolar mı? Eğer bu kadar kira ödüyorsa, nasıl bir bürokrat, aldığı aylıktan daha fazla kira öder? 1’i cip olmak üzere 3 arabası var. Hikmet Bulduk, bir süre sonra istifa ettiğini söylüyor? Acaba gönüllü olarak mı istifa etti, yoksa Başbakanlık istifaya mecbur mu bıraktı? Sayın Başbakan, bu istifanın arkasındaki olayları kamuoyuna açıklamak zorundadır. "
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!