Sosyal keneler

Güncelleme Tarihi:

Sosyal keneler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2008 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP iktidarı ve yandaşları için "sosyal kene" benzetmesi yaptı. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "AKP hükümeti devlet imkanlarıyla kendi yandaşlarını zenginleştirmekle meşgul. Başbakan Erdoğan ve milletimizden geçinen sosyal kenelerin yol açtığı adaletsiz yapı içinde, işsizin, mağdurun sesi ne hazindir ki duyulmuyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bahçeli grup konuşmasında AKP’de yasak kapsamı dışında kalacak milletvekillerinin Erdoğan’ın yönlendirmesinde topluca yeni bir partiye katılmaları ve aday olmalarının yeni bir kapatma davası için hukuki karine olabileceği uyarısı yaptı. Bahçeli, "Fiil ve eylemleriyle partisinin kapatılmasına neden olan ve siyasi yasaklı olarak 5 yıl süreyle başka partinin üyesi ve yöneticisi olamayacak bir kişinin, bağımsız aday olarak yeniden Meclis’e girmesinin ve parti dışından Başbakan olmasının garabet ve demokratik rejim açısından tepki ve sonuçlar doğuracağını" savundu.

Kızdıran kapak

Leman Dergisi 6 Temmuz 2006 tarihli sayısının kapağında Başbakan Erdoğan’ı vatandaşın sırtında kene olarak göstermiş ve "Reco Kongo Kenesi Türkiye’nin anasını ağlatıyor" başlığını atmıştı. Başbakan Erdoğan, bu karikatür nedeniyle Leman dergisi aleyhine 25 bin YTL’lik dava açmıştı. Ancak dava, geçen yıl reddedilmişti.

Haberin Devamı

Sosyal keneler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!