Suudi Kraliçeden lokum turu

Güncelleme Tarihi:

Suudi Kraliçeden lokum turu
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 24, 2008 07:37

SUUDİ Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud'un eşi Al- Shalan, bugün İstanbul'u gezdi. Mısır Çarşısı'nı da gezen Kraliçe Al-Shalan, bir kuruyemişçiden 110 kilo lokum aldı. Kraliçe'nin lokumlar karşılığı 2 bin 500 dolar ödediği öğrenildi.

Haberin Devamı

İŞTE KRALİÇENİN LOKUM TURU

Türkiye'ye gizlice böyle geldi

Özel bir ziyarette bulunmak üzere kalabalık bir heyetle dün akşam saatlerinde İstanbul'a gelen Kraliçe Al-Shalan, bugün İstanbul turuna çıktı. Kraliçe, saat 13.20 sıralarında kaldığı Çırağan Otel'den çıkarak Eminönü'ne doğru yol aldı. Kraliçe Al-Shalan'a yolculuğu sırasında isteği üzerine 2 kadın koruma eşlik etti. 3 araçla yola çıkan 7 kişilik heyeti, polis araçları takip etmedi. Kraliçe'nin bulunduğu araç, kırmızı ışıkta durdu. Yeni Cami avlusuna yakın bir bölümde araçtan inen Kraliçe Al-Shalan, kendisini görüntülemek isteyen gazetecilerden yüzünü çantasıyla gizledi. Mısır Çarşısı'na giren Kraliçe Al-Shalan bir kuruyemişçiden 110 kilo lokum aldı. Kraliçe’nin lokumlar karşılığı 2 bin 500 Dolar ödediği öğrenildi. 45 dakika kaldıktan sonra çarşıdan çıkan kraliçe bu kez yüzürü eşarpla gizledi.

KRALİÇENİN OTOMOBİL FATURASI

Bu arada Al-Shalan ve beraberindeki heyet için kiralanan lüks araçlar dikkat çekti. Kraliçe için Inter Limousine şirketinden 11 Mercedes S Class, 4 Mercedes E Serisi, 3 BMW 7 serisi, 6 delux Mercedes Vito ve 5 kapalı kasa nakliye kamyonu kiralandığı ortaya çıktı. Hem İngilizce hem Arapça konuşan şoförlerin de kiralandığı şirkete yaklaşık 200 bin Euro ödeneceği öğrenildi. Firma yetkilileri, kraliçe için araçların 10 gün için kiralandığını ifade etti.

Haberin Devamı

DÃœN AKÅžAM TÃœRKÄ°YE'YE GELDÄ°

/images/100/0x0/55ea5915f018fbb8f87a12f6

30'dan fazla eşi bulunan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud’un eşlerinden Al-Shalan Cidde'den Suudi Arabistan Havayolları’na ait Jumbo olarak adlandırılan Boeing - 747 tipi özel uçakla dün akşam saat 20.30’da İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi. Al-Shalan ve beraberindeki 80 kişilik heyet için Atatürk Havalimanı apronunda özel bir karşılama yapıldı.

Havalimanında olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı karşılamada Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nden yetkililer de hazır bulundu. Yürümekte güçlük çektiği görülen Kral’ın eşi, uçağın ön tarafına getirilen asansörle indirildi. Al-Shalan, uçak altında kendisini bekleyen zırhlı son model bir araca binerek kısa bir süreliğine apronda aracın içinde dinlendi.

Haberin Devamı

Bu sırada heyette bulunanlarda kendileri için tahsis edilen 5’i zırhlı 26 araca bindi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud’un eşi ve beraberindekileri taşıyacak olan özel araçlar Atatürk Havalimanı A-kapısından çıkış yaparak kalacakları Çırağan Sarayı’na geçerken, heyetin üyelerinin eşyalarını taşımak için 4 nakliye aracının da uçak altına geldiği görüldü.

Konvoyda güvenlik önlemlerinin minimum düzeyde olduÄŸu görüldü. Kraliçe Al-Shalan ÇıraÄŸan'a geldiÄŸinde otele giriÅŸ ve çıkış bir süre engellendi. Aynı saatlerde sivil araçların ve yayaların otele girmesine izin verilmedi. Kraliçenin girmesinden sonra otele giriÅŸ ve çıkışlar normale döndü. Kraliçe Al-Shalan'ın Ä°stanbul'da 8 gün kalacağı öğrenilirken, programı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Â

Haberin Devamı

Suudi Arabistan Kralı'nın 15 oğlu, 20 da kızı bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!