Maganda kurşunu İzel'i tanınmayacak hale getirdi

Güncelleme Tarihi:

Maganda kurşunu İzeli tanınmayacak hale getirdi
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 19, 2008 09:19

İstanbul Küçükçekmece'de geçen Pazar günü Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'nin yenerek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldiği maç sonrası havai fişek gösterisini izleyen 10 yaşındaki İzel Edebali, başına isabet eden mermi çekirdeği ile yaralandı. Tevdavisi süren ve beyin zarı zedelenen İzel, tanınmayacak hale geldi.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE Ä°ZEL BU HALE GELDÄ°...

Anne ve babası ayrı olduÄŸu için Sefaköy’de dedesinin gecekondusunda yaÅŸayan Ä°lköğretim okulu öğrencisi Ä°zel Edebali, Türk Milli Takımı'nın tur atlamasıyla baÅŸlayan sevinç gösterilerini izlemek için sokaÄŸa çıkmak istedi. Babaannesinin izin vermemesi üzerine, havai fiÅŸek gösterisini evlerinin bahçesinden izleyen küçük Ä°zel, bir süre sonra başına isabet eden bir cisimle yere yığıldı. Başı kanayan Ä°zel, önce özel bir hastaneye, ardından da Ä°stanbul Ãœniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Â

/images/100/0x0/55eb2604f018fbb8f8ae6e2c
Burada yapılan muayenede İzel Edebali'nin kafasına bir maganda tarafından havaya sıkılan merminin düştüğü saptandı. Tedavi altına alınan İzel’in kafasına düşen mermi çekirdeğinin beyin zarını zedelediği belirlenirken, durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Hastane’de beyin zarının hasar görmesi nedeniyle gözleri şişen ve çok sevdiği saçları kesilen İzel Edebali, tanınamayacak hale geldi.

Bir süre önce okulunda çekilen görüntülerde yaptığı kartondan evi anlatan İzel, tekrar eski haline dönmek için tedavisinin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor.

     Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!