ÖSS’de avantajlı yıl

Güncelleme Tarihi:

ÖSS’de avantajlı yıl
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2008 23:58

ÖĞRENCİ Seçme Sınavına giren 1 milyon 530 bin aday bu yıl, geçmiş yıllara göre daha şanslı. Açıköğretim Fakültesi dahil olmak üzere sınava giren her iki adaydan biri üniversiteli olacak. Açıköğretim Fakültesi’ni tercih etmeyenler ise bu yıl artırılan ve 520 bine ulaşan kontenjanı tercih ederse bu kez sınava giren her üç adaydan biri 4 yıllık fakültede okuma şansını elde edecek.

Liselerin dört yıla çıkması nedeniyle mezun öğrencilerin daha fazla girdiği sınavda tercihlerde de bu yıl farklı bir profil olacağı tahmin ediliyor. ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ünal Yarımağan’ın sınav öncesi, "sorular kolay olacak" sözlerine öğrenciler katılmıyor. Buna rağmen barajı geçen aday sayısının fazla olması bekleniliyor.

Sınavın 120 soruluk ilk kısmını yanıtlayan, yani EA-1, Söz-1 ve Say-1 puanı olan adaylar, meslek yüksek okullarını (Sınavsız geçişten sonra boş kalan kontenjanlara yerleşebilmek için), açık öğretim ön lisans programlarını, açık öğretim lisans programlarını (İngilizce Öğretmenliği hariç) ve özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.

Say-2, Söz-2 ve EA-2 puanları da mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarından mezun olanların kendi alanlarındaki ek puanla girilen yüksek öğretim programları ile açık öğretim lisans programları dışındaki 4 ve daha fazla yıllık lisans programlarına giriş amacıyla kullanılacak.

Dil sınavı haftaya

Dil puanı da sadece yabancı dil ağırlıklı puanla öğrenci alan tüm lisans ve ön lisans programları için geçerli olacak. Üniversitelerin yabancı dil bölümlerinde okumak isteyen adaylar, 22 Haziran Pazar günü Yabancı Dil Sınavına (YDS) katılacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!