ÖSS öncesi türbeye akın

Güncelleme Tarihi:

ÖSS öncesi türbeye akın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2008 12:14

Büyük maraton ÖSS'ye çok az kaldı. Öğrenciler ve aileler çok heyecanlı. Geçen sene olduğu gibi bu sene de manzara yine aynı. Pazar günü yapılacak ÖSS öncesi öğrenciler ve aileleri türbelere akın etti.

TÜRBEYE BÖYLE AKIN ETTİLER

ADANA

ADANA’daki Çoban Dede Türbesi, Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) girecek adaylarla ailelerinin akınına uğradı.

Kendilerine farklı meslek dallarında hedefler seçerek, 15 Haziran’daki ÖSS’ye hazırlanan öğrenciler, ‘Hurafe’ diye nitelendirilmesine rağmen, türbe ve yatırlara akın etti. Çoban Dede Türbesi’ne giden öğrencilerden bazıları, hurafe olduğunu bildikleri halde manevi olarak rahatlamak için ziyarette bulunduklarını söyledi. Öğrenciler ve veliler zihin açılması, sınavın kazanılması için el ve kalemlerini türbeye sürüp, dua etti.

Sınav öncesi ailesinin önerisiyle türbede dua ettiğini belirten ÖSS adayı Semih Çeviren, “Sınavı kazanmak için o kadar ders çalıştık. En azından bir umudumuz olsun. Daha önce ailelerimiz de bu tür ibadetleri yapmışlar. Onlar da bu tür inançlara sahipler. İçimden gelerek, isteyerek ziyareti yaptım. Hedefim üniversiteye adım atabilmek. Bu yıl soruların zor olmayacağını düşünüyorum” dedi.

Geçen yıl sınava girip kazanamayan Uğur Karabulut da, türbenin ziyaretçilerinden oldu. Karabulut, “Bu yıl kazanmak için dua etmek istedim. Öğretmen olmak istiyorum. İnşallah kazanırım. Arkadaşlarım için de dua ettim” diye konuştu. Polis olmak isteyen Neslihan Kır da, merak edip türbeye geldiğini, sınavı kazanmak için türbeden medet ummanın hurafe olduğunu söyledi.

Türbede dua eden bazı öğrenciler ve veliler ise, yüzlerini gizleyip, çekim yapılmasına tepki gösterdi.

Ziyaretçilerin sayısında son günlerde artış olduğunu belirten türbe görevlileri, “Daha önce günde 100 kişi gelirken, son iki günde bu sayı 200’e çıktı. Gelenlerin bir çoğu ise ÖSS’ye girecek öğrenciler. Türbeye ‘zihin açmak için’ el ve kalemlerini sürenleri de, ağaçlara bez bağlayanları da görüyoruz” dedi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da, Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) girecek öğrenciler, sınav öncesi türbelere akın etti. Bazı öğrenciler türbe duvarlarına yazı yazarken, bazıları da ellerine kına yaktı.

Hz. Süleyman Türbesi de sınavın yaklaşmasıyla birlikte öğrenci ve velilerin akınına uğradı. Onlarca öğrenci ve velinin akın ettiği türbede zaman zaman izdiham yaşandı. Bazı öğrenciler türbe duvarlarına, ‘Allahım inşallah sınavı kazanırım’ yazarken, bazıları da ellerine okunmuş olduğunu söyledikleri kınayı yaktı. Türbedeki duvarların deliklerine taş yerleştirmeye çalışan veliler ise, çocuklarının sınavı kazanabilmeleri için dua etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!