Tapu müdürü ve 2 doktor çete üyesi

Güncelleme Tarihi:

Tapu müdürü ve 2 doktor çete üyesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2008 00:00

İstanbul’da 7 aydır kayıp olan Geçgil kardeşlerin, mallarına el koymak isteyen cinayet ve gasp çetesinin kurbanı olduğu ortaya çıktı. Beykoz Tapu Müdürü Gülten Doğan Temur ile 2 doktor, çete üyeleriyle birlikte gözaltına alındı.

BEYOĞLU’nda yaşayan emekli doktor Şemsiddin Geçgil (82) ile ablası Fikriye Geçgil’in (84) 7 ay önce esrarengiz şekilde ortadan kaybolmasından şüphelenen komşuları polise ihbarda bulundu. Polis, Fikriye Geçgil’in 110 gün önce Gebze Devlet Hastanesi’nin kapısına bırakıldığını, yoğun bakımda tedavi gördüğünü tespit etti. Ancak yaşlı kadın ifade veremeden hayatını kaybetti. Araştırma sürerken Geçgil kardeşlerin mal varlıklarının, kayıp oldukları sürede bazı kişiler tarafından satın alındığı belirlendi. Olayın arkasında büyük bir çete olduğunu belirleyen polis, 2 ay süren takip sonrası dün sabaha karşı 24 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Baskında, aralarında Beykoz Tapu Müdürü Gülten Doğan Temur ve iki doktorun da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Çete lideri Ç.A., Fındıkzade’de yakalandı. Çetenin, Geçgil’i öldürüp Beykoz’da ormanlık alana gömdüğü ortaya çıktı. Yaşlı adamın cesedi bulundu.

İki kişiyi daha öldürdük

Zanlılar, iki kişiyi daha mallarına el koymak için öldürdüklerini itiraf etti. Çetenin kimsesiz yaşlı ve zengin kişileri kendilerine kurban seçtikleri belirlendi. Bu kişilerin evlerine gidip kendilerini avukat olarak tanıtan çete üyelerinin, güven sağladıktan sonra mal varlıklarına kandırarak el koydukları, karşı koyanı da öldürüp, domuz bağı ile bağladıktan sonra gömdükleri belirtildi. Şebekenin özellikle Türkiye’deki gayrimüslimerin mal varlıklarına el koymak için faaliyet gösterdiği belirlendi. Çete üyelerinin bu yoldan yaklaşık 30 milyon dolar kazanç sağladıkları tespit edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!