Misyoner olmak için askerlikten ayrılmış

Güncelleme Tarihi:

Misyoner olmak için askerlikten ayrılmış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2008 00:00

Emekli Sandığı’nda ’uzman çavuş’ olarak kaydı olduğu ortaya çıkan eski başpapaz İlker Çınar, misyonerliğe ilgi duymaya başlayınca askerliği bıraktığını söyledi. Askeri istihbaratta yazıcı olduğunu, 1995’te Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile karşılıklı sözleşmesini feshettiklerini belirten Çınar, bir de tehdit savurdu: "Daha fazla üzerime gelirlerse, beni yakmak isteyenleri kendimle yakarım. Boyumdan büyük belgelere sahibim."

UZMAN Çavuş olarak Emekli Sandığı’nda kaydı olduğu ortaya çıkan ve önce papaz olup misyonerlik yapan, sonra da Müslümanlığa dönerek misyonerliğe karşı kışkırtıcı konuşmalar yapan İlker Çınar, "Askerlik dönemimde misyoner değildim. Sözleşmeli askerliğim karşılıklı olarak 1995 yılında feshedildi. Silahlı Kuvvetlerle o tarihten bu yana hiç bir ilişkim yok" dedi. Çınar, Hürriyet’in sorularını şöyle cevaplandırdı:

İstihbaratta çalıştım

"1992 yılının Ağustos ayında sözleşmeli uzman çavuş olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na girdim. Tuzla Piyade Okulu’nda eğitimimi tamamladıktan sonra Kırklareli’nde İstihbarat Şubesi’nde yazıcı olarak görev yaptım. Asker olmadan önce misyoner olmadığım gibi bu kesimlerle bağlantılarım da yoktu. O bölgede İncil dağıtılıyordu. Ben de aldım. Misyonerliğe ilgi duymaya başladım. Askerlik yaparken böyle bir faaliyette bulunamayacağımı bildiğim için 1995 yılında karşılıklı olarak sözleşmem feshedildi. 1995 yılından bu yana benim askerlikle ilişkim kalmadı.

Askerliğimi gizledim

Askerlikten sonra misyonerlik yapmaya başladım. Kariyer yapıp gerekli eğitimleri aldım. Papaz, başpapaz oldum. Papazlığımın, misyonerliğimin geçmişte asker olmam nedeniyle farklı yorumlanacağı, Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhine kullanılacağını bildiğim için askerliğimi hiç kullanmadım. Askerlik yaptığımı hep gizledim. Benim daha önce asker olduğumun gündeme getirilmesinin ardında ekoller savaşı var. Bunun arkasında rant var. Daha fazla üzerime gelirlerse yemin ediyorum ki taş üstünde taş bırakmaz , beni yakmak isteyenleri kendimle birlikte yakarım. Boyumdan büyük belgelere sahibim. Türkiye’de kimlerin misyonerlik yaptığını, kimin kiminle ilişkileri olduğunu biliyorum. Yemin ediyorum gerekirse bunları açıklar, ortalığı toz duman ederim."

Suç duyurusunda bulundu

Çınar, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek kendisini ’Provokatör Uzman Çavuş’ olarak niteleyen Bugün Gazetesi ve haberi yapan Adem Yavuz Arslan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kriptolu ölüm tebliği almış

İLKER Çınar, dün DHA’ya yaptığı bir diğer açıklamada ise "Bana öldürüleceğim tebliğ edildi" dedi. Din ile siyaseti birbirinden ayırarak kamuoyunu bilinçlendirmek istediğini Çınar, şu iddialarda bulundu: "Böyle bir yola çıkarken her türlü yaptırımı göze aldım. Amerika’dan ölüm tehditleri alma pahasına bunu yaptım. Ankara’dan çekilen kripto ile bana tebliğ edilen bir bilgide, dikkatli olmam gerektiği, öldürülecek olduğum bildirilmiştir. Tebliğ edilmiştir. Ben mutluluk duyarım, eğer bu vatan için ölmek gerekiyorsa ben ölürüm."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!