Efes’te sağlam hedef kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Efes’te sağlam hedef kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2008 00:00

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin planlı tatbikatlarından Efes 2008 Müşterek Fiili Atış Tatbikatı, İzmir’in Seferihisar İlçesi Doğanbey Mevkii’nde başarıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İŞTE TATBİKATTAN KARELER

Yaklaşık 10 bin askerin katıldığı tatbikatı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve Ege Ordusu Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel izledi.

Canlı yayın yapıldı

Tatbikat, Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçakların çıkarma yapılacak bölgeyi vurmasıyla başladı. Ardından bu bölgeye gemilerle çıkarma yapıldı. Tatbikata, Ege Ordusu Komutanlığı birlikleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan muhtelif tip ve sayıda gemi, sualtı savunma, sualtı taarruz timleri, özel kuvvetler timleri de katıldı. Tatbikat süresince çeşitli harekát taktikleri denendi; deniz ve hava kuvvetleri fiili atışlar, temsili topçu atışları, havan ve helikopter atışları gerçekleştirdi. Önceden belirlenen hedeflerin tümü başarıyla vuruldu. Tatbikatın tümü, kapalı devre, canlı yayınlandı. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ve kuvvet komutanları da faaliyetlerin canlı görüntülerini hem önlerindeki monitörlerden hem de dürbünlerle izledi. Senaryoların gerçekleştirildiği sırada komutanların bulunduğu platformda Mehter Marşı ve askeri marşlar çalındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!