Şişme kadın isteyene kavanoz yollayan çete

Güncelleme Tarihi:

Şişme kadın isteyene kavanoz yollayan çete
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2008 00:00

Gazetelere "erotik shop" ilanı verip penis büyütücü alet, şişme kadın gibi çeşitli erotik ürünleri sattıklarını açıklayan şebeke üyeleri, sipariş için arayanlardan 100 ila 300 YTL arasında para istedi. Vatandaşlar, ellerine ulaşan paketlerin içinden çıkan kavanoz, tava ve şişe gibi eşyalarla karşılaşınca dolandırıldıklarını anladı.

Şebeke üyeleri, gazetelere penis büyütücü ve şişme kadın gibi çeşitli erotik ürünleri pazarladığını bildiren hayali bir "erotik shop" ilanı verdi. İlanı gören vatandaşlar, sipariş için telefonla aradıklarında, kendilerine, açılan banka hesaplarına 100 ile 300 YTL arasında para yatırmaları söylendi. Ancak siparişlerini bekleyen vatandaşlar, kendilerine erotik ürün yerine tava, tencere, kavanoz ve şişe gönderilince neye uğradıklarını şaşırdılar. İstediği ürünün adresine gelmediğini söyleyen kişilerden de bankaya tekrar para yatırmaları istenerek, "Şimdilik bununla idare edin. İstediğiniz ürün yakında kapınızda" denildi.

Dolandırıldıklarını anlayan müşteriler, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne başvurdu. Gazetelere verilen ilanlardaki telefon numaraları takibe alındı. Şebeke üyelerinin Kadıköy’deki adreslerine düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!