Cezasını çekmeye Altınoluk’a gitti

Güncelleme Tarihi:

Cezasını çekmeye Altınoluk’a gitti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2008 00:00

Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın, kayıp trilyon davasında aldığı 2 yıl 4 ay hapis cezasının infazı bugün başlıyor. Cezasını Altınoluk’taki yazlığında çekecek olan Erbakan’ın gardiyanları da, yıllardır yanında bulunan korumaları olacak.

KAPATILAN Refah Partisi’nin Genel Başkanı ve eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın kayıp trilyon davasında "özel evrakta sahtecilik" suçundan aldığı 2 yıl 4 ay hapis cezasının infazı bugün başlıyor. Uçakla dün akşam Ankara’dan İstanbul’a oradan da Edremit’e giden Erbakan, cezasını Altınoluk’taki yazlığında çekecek. Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla dün 18.05’de Ankara’dan İstanbul’a gelen Necmettin Erbakan, özel otobüsle VIP Salonu’na alındı. VIP Başbakanlık Ağırlama Salonu’nda bir süre bekleyen Erbakan, Altınoluk’a gitmek üzere Atlasjet Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla 19.15’de Edremit’e gitti.

Necmettin Erbakan uçağa binerken yanında oğlu Fatih Erbakan ve korumaları vardı. Yürümekte zorlanan Erbakan’ın yardımına korumaları yetişti.

Korumalar gardiyan

Neşeli olduğu gözlenen Erbakan, VIP Salonu’na giderken yolda gazete okudu. Erbakan’ın yıllardır yanında bulunan korumalarının, ev hapsi süresince de yanında olacakları ve rapor tutarak gardiyanlık yapacakları belirtildi. Erbakan, ev hapsi cezasını doktorların önerisiyle Altınoluk’daki yazlığında geçirecek. Yazlığı geniş bir arazi üzerinde ve bol oksijenli olması nedeniyle tercih edildi. Erbakan’ın kızı ve damadı ile bakıcılarının kontrolünde bol bol yürüyüş yapması için yazlık ideal bulundu. Erbakan, cezaevine girseydi cezasını 11 ay çekecekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!