Bir kırık kalple bu dünyadan ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Bir kırık kalple bu dünyadan ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2008 00:00

Organ nakli bekleyen binlerce hasta gibi 10 yaşındaki Oğuzhan da hastane odasında aylarca kendisine nakledilecek kalbi bekledi.

Kalbinin ardından karaciğeri de büyümeye başlayan Oğuzhan’ın kalbi, bu bekleyişe dayanamadı. Hürriyet Gazetesi’nde, "Bir kalp bulunabilse Oğuzhan da koşacak" başlığıyla yayınlanan haber üzerine Oğuzhan’ın umutla parlayan gözleri, önceki gün hastane odasında son kez kapandı.

OĞUZHAN Tuzluca’ya, iki aylıkken "hipertrofik kardiyomiyopati" teşhisi kondu. Kalp kası, kanı pompaladıktan sonra tam olarak gevşeyemiyordu. Bu nedenle kalp, pompa görevini yapabilmek için aşırı çalışıyor ve kalp kası kalınlaşıyordu. Hastalığı nedeniyle okula ancak 8 yaşında başlayabildi. Derslerinde başarılı olan Oğuzhan, Kocamustafapaşa Ali Suavi İlköğretim Okulu’nda 4’üncü sınıf öğrencileri arasında birinciydi. Aralık 2007’den itibaren zayıflamaya başladı. Okul çantasını bile taşıyamıyor, annesinin sırtında okula gidiyordu. Okulu bırakmak zorunda kaldı. Durumu kötüye gidince Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakımına alındı. Son dönemde kalp yetmezliğine bağlı olarak karnında ve bacaklarında ödemler oluşmaya, karaciğeri büyümeye başladı. Kalp nakli listesinde yanına acil notu düşülen Oğuzhan, 5 aydır hastanedeydi. Evine gidebilmek için annesine ağlayıp, yalvarıyordu. Ancak uygun kalp bulunamadı ve Oğuzhan önceki gün yaşamını yitirdi.

Oğuzhan’ı kaybettik

Geçen ocak ayının 14’ünde Hürriyet’te çıkan haber, Oğuzhan ve ailesi için bir umut olmuştu. Organ nakli konusunda bazı duyarlı vatandaşları harekete geçirebilirdi. Oğuzhan ve annesi Mürüvvet Tuzluca, bir gün sokakta oyanyabilmenin hayalini kuruyordu. Ama Oğuzhan’a bir kalp bulamadık.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!