DTP Kongresi'nde İstiklal Marşı okunmadı

Güncelleme Tarihi:

DTP Kongresinde İstiklal Marşı okunmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 16:38

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun, “DTP olarak, yöneticisi gözaltında ya da cezaevinde olmayan, neredeyse hiçbir kongre yapmış değiliz” dedi.

Haberin Devamı

DTP Van 2. Olağan Kongresi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Salonunda yapıldı. İstiklal Marşı'nın okunmadığı kongrede, barış ve demokrasi şehitleri adına saygı duruşunda bulunan partililer, sık sık teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attı.

Kongrede, DTP Van milletvekili Özdal Üçer Kürtçe konuşma yaparken, DTP Van milletvekili Fatma Kurtulan da Türkiye'nin kötü bir gidişata doğru ilerlediğini savunarak, AK Parti hükümetinin kendine muhalif olan, tepki gösteren, eleştiren herkesi dövmeye, öldürmeye ve tutuklamaya mahkum ettiğini öne sürdü.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun da DTP ve Kürt halkı aleyhine siyaset yapanlar hakkında kapatma davaları açıldığını ileri sürerek, şöyle dedi:
“DTP olarak, yöneticisi gözaltında ya da cezaevinde olmayan neredeyse hiçbir kongre yapmış değiliz. 2008'in birkaç aylık zamanında yüzlerce yöneticimiz gözaltına alındı. Bir çoğu da cezaevinde bulunmaktadır.”

Haberin Devamı

Van F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan İl Başkanı Abdurrahman Doğar, aday gösterildiği, tek liste halinde gidilen seçimlerde, Doğar yeniden başkanlığa seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!