‘Otomobili kullanmasını bilmiyorsanız ne yapalım?

Güncelleme Tarihi:

‘Otomobili kullanmasını bilmiyorsanız ne yapalım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 17:22

DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, AKP Hükümeti'ni kastederek, “Her şey sizin elinde. Elimize geçmiş dünyanın en güzel sıfır kilometre otomobilini kullanmasını bilmiyorsanız biz ne yapalım?” dedi.

Haberin Devamı

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Uludağ Üniversitesi'nin Asım Kocabıyık Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan Hukuk Fakültesi'nin açılışını yapmak üzere bugün saat 11.15'te helikopterle Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne geldi. Bursa Valisi Şahabettin Harput ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Yurtkuran tarafından karşılanan Demirel, daha sonra açılışının yapılacağı Hukuk Fakültesi'ne geçti.

Düzenlenen törende konuşan Demirel, ülkenin huzur içersinde olması için yasaların eksiksiz uygulanması gerektiğini söyledi. Bir ülkede, yargı dağıtılmayan devletten söz edilemeyeceğini bildiren Demirel, dünyada daha iyi yönetim ihtiyacı duyulan ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini savundu. Konuşmasında, ekonomideki olumsuzlukların, yönetimin eksikliğinden kaynaklandığını savunan Demirel, reformların AB için değil Türkiye için, kendimiz için yapılmasını istedi.
Türkiye'nin çok fazla eksiği olmadığını belirten Demirel, “Rüzgar bazen önden, bazen arkadan eser. Arkadan estiği zaman Türkiye yol alır. Rüzgarı arkadan estirmeliyiz. Yeter ki millet devletten şikayetçi olmasın” dedi.

Haberin Devamı

Süleyman Demirel, ülkede mülkiyet, miras ve insanlara istediğini yapabilme şansı tanınmıyorsa, servet ve başarılar desteklenmiyorsa o ülkede ot bile yetişmeyeceğini belirtirken insanların zorunlu ihtiyaçları arasında bulunan hava, su, ateş ve gıdaya, 5'inci olarak hukukun eklenmesi gerektiğini açıkladı. Hukukun var olabilmek için temel ihtiyaçlardan olduğunu açıklayan Demirel, “Reform korkağı olmamamız gerekiyor. Korkmadan adım atmalıyız” diye konuştu.

Her şeyin devleti yönetenlerin elinde olduğunu anlatan Demirel, “Her şey sizin elindedir. Yeter ki birbirinizden şikayetçi olmayın. Demokrasiden, devletten ve milletten şikayetçi olmamalıyız. Elimize geçmiş dünyanın en güzel sıfır kilometre otomobilini kullanmasını bilmiyorsanız biz ne yapalım?” dedi.

Demirel konuşmasının ardından Hukuk Fakültesi'nin açılışını yaptı. Daha sonra fakülteyi gezen Süleyman Demirel, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Yurtkuran'dan bilgiler aldı. Demirel, son olarak 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın Umurbey’deki anıt mezarını ziyaret ederek, helikopterle Ankara'ya hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!