450 genç davullu zurnalı askere uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

450 genç davullu zurnalı askere uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2008 15:15

Terörle mücadelenin sürdüğü Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde silah altına alınan 450 genç, stadyumda düzenlenen 5 bin kişinin katıldığı davullu zurnalı törenle birliklerine uğurlandı. Kürtçe türkülerin söylendiği törende aileler hüzünlü anlar yaşadı. Cizre Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erkan Varlık, gençleri tek tek öperek uğurladı.

Haberin Devamı

İŞTE DAVULLU ZURNALI ASKER UĞURLAMADAN KARELER

Şırnak dağlarında PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürürken, Cizre İlçesi’nde 88/2 tertip olarak silah altına alınacak 450 genç için bugüne kadar görülmemiş bir tören düzenlendi. Cizre Şehir Stadyumu’nda düzenlenen törene Kaymakam Gökhan Azcan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erkan Varlık, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşçı ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Davul zurna eşliğinde halayların çekildiği törende Türkçe ve Kürtçe türküler söylendi. Silah altına alınan gençler arkadaşları tarafından havalara atılırken, aileler de çocuklarından ayrılmanın hüznünü yaşadı.

ALBAY TEK TEK ÖPTÜ

Cizre Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erkan Varlık, törene katılan ailelere hitaben yaptığı konuşmada, Cizre ve çevresinden 450 pırıl pırıl genci peygamber ocağı asker ocağına gönderdiklerini söyledi. Kurmay Albay Varlık, “Onları inşallah görevleri bittikten sonra aramızda sağ sağlim görmek istiyoruz. Siz değerli anne ve babalar, ne mutlu size ki, iyi bir şekilde yetiştirdiğiniz biricik çocuklarınızı askere göndermenin mutluluğunu yaşıyorsunuz. Çocuklarınızla gurur duymalısınız ve bizler de gurur duyuyoruz. Askere giden gençlerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından otobüslere binen gençleri bazı aileler gözü yaşlı olarak uğurlarken, Albay Varlık gençleri tek tek öptü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!