9 yıl sonra gelen ‘indirimli adalet’

Güncelleme Tarihi:

9 yıl sonra gelen ‘indirimli adalet’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 07:00

Ortaokul öğrencisi olduğu dönemde yatılı Kuran kursunda kendisinden büyük bir öğrencinin cinsel istismarına uğrayan M.E.’nin şikâyeti üzerine 9 yıl sonra açılan davada karar çıktı. Mahkeme sanığa önce 30 yıl ceza verdi ancak yaptığı indirimlerle cezayı 10 yıla düşürdü.

Haberin Devamı

Gaziantep’de Yeditepe denilen bölgede, 9 yıl önce 6. sınıf öğrencisi olan, 12 yaşındaki M.E., yatılı bir Kuran kursuna gitmeye başladı. M.E.’nin iddiasına göre, aynı Kuran kursunda kendisinden 3 yaş büyük olan ve o dönemde lisede okuyan ve aynı odada uyudukları M.A. tarafından cinsel istismara maruz kaldı. M.E.’ye yönelik, istismar eylemi, 7. sınıf ve 8. sınıfta da sürdü. Mağdur çocuk lise 1. sınıfı bitirmeden Kuran kursundan ayrıldı. M.E. üniversitede okuduğu sırada, M.A. ile yaptığı ve kayıt altına aldığı telefon görüşmesiyle birlikte suç duyurusunda bulundu. M.A. savcılıkta hakkındaki iddiaları reddetti. Savcılık ses kaydındaki M.A.’ya ait olan sözleri kendisine tekrar söyleterek kayda aldı.

Bilirkişi “İnsanoğlu işte gaflete düşebilir şeytana uyabilir” şeklindeki ifadelerin yer aldığı ses kaydının M.A.’ya ait olduğunu bildirdi. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde M.A. hakkında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 42 yıla kadar hapis cezası istenen davanın karar duruşması 5 Aralık’ta yapıldı. Sanık M.A. son savunmasında “Atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi. Mahkeme, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan sanığa önce 16 yıl hapis cezası verdi, sonra 30 yıla çıkardı. Mahkeme verdiği bu cezadan daha sonra sanığın suç tarihinde 15-18 yaş gurubunda olması nedeniyle indirimi yaparak, cezayı önce 20 yıla düşürdü, daha sonra da ‘yaş küçüklüğü’ nedeniyle 12 yıla indirdi. Bu cezadan da ‘iyi hal indirimi’ yaparak verilen cezayı 10 yıla düşürdü. Mahkeme sanık hakkında karar infaz edilinceye kadar yurtdışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol uygulanmasına hükmetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!