9 milyon dolarlık yatırım yatıyor

Güncelleme Tarihi:

9 milyon dolarlık yatırım yatıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2002 02:19

Vehbi Koç Vakfı'nın 9 milyon dolara yenilediği İtalyan Hastanesi adıyla bilinen Alberto Agnelli Hastanesi'nin ruhsatı, tarihi eserde tahribat yapıldığı gerekçesiyle iptal edildi.

Cihangir Güzelleştirme Derneği, SİT alanı içindeki İtalyan Hastanesi'nin yenilenirken, binalarda uygun olmayan değişiklikler yapıldığı, bahçesindeki ağaçların kesildiği ve 3 ayrı binanın inşa edildiği gerekçesiyle ruhsatın iptal edilmesi için Beyoğlu Belediyesi'ne başvurdu. İnşaata Beyoğlu Belediyesi müdahale etmeyince, dernek bu kez SİT alanlarını korumakla görevli 1 No'lu Anıtlar Kurulu'na gitti. Yapılan inceleme sonucu ‘izinsiz kaçak yapılaşma’ iddiasıyla yasal soruşturma açılmasına karar verildi. Ancak inşaat bitince yine 1 No'lu Anıtlar Kurulu, bir önceki kararının aksine yapılanmayı bu kez onayladı. Ve hastane ruhsat aldı. Dernek bunun üzerine 1'inci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, 1 No'lu Anıtlar Kurulu kararını durdurdu. Buna dayanarak hastanenin ruhsatının iptali davası da karara bağlandı.

İptal kararı Sağlık Bakanlığı tarafından 22 Ekim 2001'de Sağlık İl Müdürlüğü'ne bildirildi. Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri de hastaneyi, 7 Aralık 2001'de mühürledi. Yenilenmesi için ünlü İtalyan Fiat firmasının 3 milyon dolar bağışladığı ve bu nedenle 33 yaşında kanserden ölen şirketin veliahtı Alberto Agnelli'nin adının verildiği hastane 19 Kasım 1999'da resmi törenle açılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!