9 ile şiddetli yağış uyarısı

Güncelleme Tarihi:

9 ile şiddetli yağış uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 16:07

Türkiye'nin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışları görülecek.

Haberin Devamı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, yağışların, öğle saatlerinden itibaren Batı ve Orta Karadeniz, Kıyı ve Güney Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Denizli), Giresun, Isparta ve Burdur ile Antalya'nın batı ilçelerinde (Finike, Kaş, Kalkan, Kale, Kumluca, Kemer, Korkuteli) kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıklar, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzey ve doğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, güneydoğu kesimler ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

ANKARA'DA DA SAĞANAK YAĞIŞ
         
 Ankara'da akşam ve yarın sabah saatlerinde  etkili olması beklenen kuvvetli yağış nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması  istendi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,  bugün görülecek yağışların zamanla kuvvetlenerek akşam ve yarın sabah saatlerinde  etkili olması beklendiğinden, su baskını ve yıldırım gibi oluşması muhtemel  risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

UYARILAR

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Batı ve Orta Karadeniz, Kıyı ve Güney Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Denizli), Giresun, Isparta ve Burdur ile Antalya'nın batı ilçelerinde (Finike, Kaş, Kalkan, Kale, Kumluca, Kemer, Korkuteli) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genele Müdürlüğü'nün verilerine göre bazı illerdeki hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklarla hafif sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (21)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (19)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. (20)

Haberin Devamı

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren batı ilçelerinde (Finike, Kaş, Kalkan, Kale, Kumluca, Kemer, Korkuteli, Elmalı ) kuvvetli olması bekleniyor. (20)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. (18)

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. (14)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. (28)

Haberin Devamı

BÖLGELERDE HAVA

Devlet Meteoroloji İşleri Genele Müdürlüğü'nün verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Öğle saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Muğla, Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı (Antalya, Burdur, Isparta) ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren ısparta ve Burdur ile Antalya'nın batı ilçelerinde (Finike, Kaş, Kalkan, Kale, Kumluca, Kemer, Korkuteli, Elmalı) kuvvetli olması bekleniyor.Rüzgar: öğle saatlerinde doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esecek.

Haberin Devamı

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.Rüzgar öğle saatlerinden itibaren güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Giresun ve Çorum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

Haberin Devamı

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusu çok bulutlu, gece saatlerinde Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!