Türbanlı konuk çıkardı TRT’de terfi ettirildi

Güncelleme Tarihi:

Türbanlı konuk çıkardı TRT’de terfi ettirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2008 00:00

Yönetmenliğini yaptığı ’Enine Boyuna’ programına türbanlı konuk çıkararak eleştiri alan TRT Ankara Televizyon Prodüktörü Osman Gökmen, terfi etti.

Gökmen’, Ocak ayında türbanlı sosyolog yazar Fatma Karabıyık Barborosoğlu’yu konuk etmişti. Kamusal alan ve üniversitelerde türban yasağının tartışıldığı program nedeniyle TRT ve yayın ekibi ağır eleştiriler almıştı. Ancak TRT yönetimi, programın yönetmeni Gökmen’i başarılarından dolayı Televizyon Dairesi Başkan Yardımcılığı’na atadı.

Köşke kapı kulu oldular

Yeni Asya Gazetesi ve Köprü Dergisi’nde de yazılar yazan Gökmen, ayrıca Said Nursi hayranı. Gökmen, Cumhuriyet aydınlarını eleştirerek, onlar için, "Gerçek anlamda Allah’a kul olacaklarına, Çankaya Köşkü’ne kapı kulu olmayı benimsemişlerdi" ifadesini kullandığı ’Trajik ve Taklit üzerine’ başlıklı yazısında, özetle şunları kaleme almıştı: "Bediüzzaman Said Nursi böylesi bir kültürel yangının içine geldi. Dinin yerine başka hiç bir şeyin ikame edilemeyeceğini, dinsiz bir milletin olamayacağını bütün dünyaya işittirecek bir sesle haykırdı." Gökmen, ’Üstad’ dediği Said Nursi’den, yazılarında, "Türkiye’ye ilişkin düşlerimi diri tutan bir isim" sözleriyle bahsediyor.

Biri de Nursi’yi Che’yle bir tuttu

TRT 1’de yayımlanan Ezberbozan programının yapımcısı Sadık Yılmaz da, Sadık Yalsızuçanlar takma adıyla yazdığı kitaplarda, Said Nursi’ye hayranlığını dile getiriyor. Yılmaz, Said Nursi’yi, Küba devriminin öncüsü Che’ye benzetiyor. Halen TRT Ankara Televizyonu Eğitim Kültür Programları Müdürlüğü’nde prodüktör olarak görev yapan ve Ezberbozan adlı programın yapımcılığını üstlenen Sadık Yılmaz, Sadık Yalsızuçanlar takma adıyla ’Namaz Risalesi / Bediüzzaman Said Nursi’ gibi kitaplarını yazdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!