Erdoğan’dan hem dava hem suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan hem dava hem suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Dolmabahçe Sarayı’nda yaptığı görüşmede, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın önüne eşi Filiz Büyükanıt’ın harcamalarını içeren bir dosyayı koyduğu" iddiasını gündeme getiren Fikri Sağlar ve Birgün Gazetesi aleyhine tazminat davası açtı.

50 bin YTL tazminat istenen davanın dilekçesinde "Fikri Sağlar, deneyimli bir hukukçu, deneyimli bir siyasetçi ve halen ulusal bir gazetede köşe yazarlığı yapmakta olan bir gazetecidir. Bu derece deneyimli birinin dedikodulara dayanarak, böyle gerçek dışı bir yazıya imza atmasını anlamak mümkün değildir. Haksız ve kötü niyetli olduğu aşikar olan Sağlar açık bir şekilde Erdoğan’ı zararlandırmayı amaçlamaktadır. Yayımlanan tamamen gerçek dışı, hayal mahsulü ve hukuka aykırı isnat ve ithamlar ile davalılar, Erdoğan’ın toplum önünde küçük düşürülmesine, şahsiyet haklarının ağır surette ihlal edilmesine sebebiyet vermişlerdir" denildi.

Erdoğan’ın avukatları yazısı nedeniyle Fikri Sağlar hakkında ayrıca suç duyurusunda da bulundular ve "iftira" ve "hakaret" suçlarından cezalandırılmasını talep ettiler. Erdoğan’ın avukatları, "Büyükanıt’a Dosya Verildi mi?" başlıklı köşe yazısını "Yazan İlginç İddia Vahim" başlığıyla yayınlayan Vatan Gazetesi ve muhabiri Şebnem Hoşgör aleyhine de 20 bin YTL’lik manevi tazminat davası açtı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!