Bursa’da yurtta kalan kız öğrenciye öğretmenden taciz ve dayak iddiası

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da yurtta kalan kız öğrenciye öğretmenden taciz ve dayak iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2008 00:00

Bursa’da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu’nda, 16 yaşındaki bir kızın öğretmeni tarafından taciz edildiği iddiası ortalığı karıştırdı.

İddiaya göre yurda bir ay önce yerleştirilen 16 yaşındaki G.F. yurt öğretmenlerinden K.K’nin cinsel tacizine uğradığı iddiasıyla bir hafta önce yurttan kaçtı. Genç kız polis tarafından bulunup tekrar yurda getirildi. Yurttan kaçtığı için cezalandırıldığını öne süren G.F. 2 gün boyunca K.K. tarafından karanlık bir odada tutulduğunu ve aç bırakıldığını iddia etti.

Öğretmen K.K’nın talimatıyla yurtta kalan diğer kızlar tarafından kemerle ve sopalarla dövüldüğünü ileri süren G.F. durumu annesi Nuray F’ye bildirdi. Anne de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bir yıl önce eşini kaybettiğini belirten Nuray F. maddi imkansızlık nedeniyle kızını yurda yerleştirdiğini belirterek "Evladıma darp raporu aldık" dedi. Savcılıktaki ifade veren G.F. de, öğretmeninin kendisini elle taciz ettiğini öne sürerek "Kendisine karşı çıkınca beni diğer kızlara dövdürttü. Benim gibi yurtta tacize uğrayanlar var ama korkudan söyleyemiyorlar" diye konuştu. G.F. ifadesi alındıktan sonra kadın sığınma evine yerleştirildi. Bursa Valisi Şahabettin Harput olayla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi. Yurt Müdürü Metin Şahin, taciz iddiasının asılsız olduğunu savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!