Başkanın duymasın

Güncelleme Tarihi:

Başkanın duymasın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2008 00:00

Çorum’un Alacahöyük Beldesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Saykan, Ertuğrul Günay’a, "Sayın bakanım, genel başkanım burada olduğu halde ben size geldim" dedi. Günay’ın yanıtı ise "Bunu senin genel başkanın duymasa iyi olur. O benim kadar hoşgörülü değildir" oldu.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Çorum gezisi ilginç bir diyaloğa sahne oldu. Alaca İlçesi’ne bağlı Alacahöyük Beldesi’ndeki tarihi mekanlarda incelemeler yapan Günay’ı CHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Saykan karşıladı. Beldesinin yeni yasa ile köy olacağını söyleyen Saykan, Günay’dan yardım istedi. Günay da İçişleri Bakanı ile görüştüklerini ve bu tür kültür yerlerinin nüfuslarının 2 binden az olması halinde bile belde olarak kalması için çalışma yaptıklarını söyledi.

Teşekkür etti

Bakan Günay’a teşekkür eden Belediye Başkanı Saykan, "Sayın Bakanım, genel başkanım Çorum’da olduğu halde ben sizinle birlikte olmayı tercih ettim. Siz çok önemli birisiniz" dedi. Gülerek Saykan’a cevap veren Ertuğrul Günay, "Bunu senin genel başkanın duymasa iyi olur. O benim kadar hoşgörülü değildir. Bizim için parti ikinci planda, ülkeye hizmet birinci plandadır" dedi.

Ertuğrul Günay ile eşi Gülten Günay, Hitit Uygarlığı’nın başkenti olarak bilinen Hattuşa’da incelemelerde bulundu. Günay turizm açısından büyük önem taşıyan Yazılıkaya Mabedi’nin yolunun açılışını yaptı. 4 ay önce Çorum’a geldiği zaman inceleme yaptığı Yazılıkaya Mabedi’nin koruma altına alınması için talimat verdiğini belirten Bakan Günay, şöyle konuştu:

Rüyama giriyordu

"Burası rüyama giriyordu. İnsanlar ellerindeki taşlarla buradaki tarihi eserlere ismini yazıyordu. Yapılan korkuluklarla koruma altına alacağız. Burası için bir projemiz daha var. Yazılıkaya Mabedi’nin üzerini uzay çatı şeklinde kapatıp dış etkenlerden korumayı düşünüyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!