Okulda müdür dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Okulda müdür dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 12:55

MERSİN'in Silifke İlçesi'ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Kılıç'ın, ilk dersleri boş olduğu için ‘mıntıka temizliği’ görevi verdiği 6/A sınıfındaki 12 kız öğrenciyi temizlikten kaçtıkları gerekçesiyle büyükçe bir pergelle sıra dayağından geçirdiği iddia edildi. Pergelin metal sivri ucunun isabet ettiği kız öğrencilerin parçalanan ellerine hastanede dikiş atıldı, müdür gözaltına alındı.

Haberin Devamı

MÜDÜR DAYAĞI BU HALE GETİRDİ

İddiaya göre, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun 6/A sınıfında Görsel Sanatlar Dersi öğretmeni hasta olduğu için bu sabah okula gelmedi. Bunun üzerine Müdür Yusuf Kılıç, ilk dersleri boş geçen 12'si kız 34 mevcutlu 6/A sınıfın öğrencilerinin bahçeye çıkıp ‘mıntıka temizliği’ yapmalarını istedi. Müdür Kılıç, bir süre sonra temizliği bırakıp sınıflarına doğru tek tek gitmeye başlayan kız öğrencileri yoldan çevirdi.

Yaşları 12 ile 13 yaşlarında değişen 12 kız öğrenciyi bahçede sıraya dizen Müdür Yusuf Kılıç, elindeki büyükçe bir pergelle avuçlarına vurmaya başladı. Çevre temizliğinin yarım bırakılmasına öfkelenen müdür, kızları sıra dayağından geçirdi. Dayak sırasında pergelin sivri metal ucu da öğrencilerin ellerini kanattı.

Haberin Devamı

Sıra dayağında ellerinden yaralanan öğrenciler H. N., M. T., Ö. Ç., E. Ö, G. B., A. S., G. Ö., A. R. K., M. Y., E. N. K., S. Y. ve P. Ç., Silifke Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. 12 kızın pergelin sivri metal ucunun yırttığı ellerine burada dikiş atıldı.

Taburcu edilen öğrenciler velileriyle birlikte Silifke Emniyet Müdürlüğü'ne giderek okul Müdürü Yusuf Kılıç’ı şikayet etti. Öğrenciler, ilk dersleri boş olduğu için Müdür Kılıç'ın kendilerini çevre temizliğine gönderdiğini, bir süre sonra temizliğin bittiğini düşünerek sınıflarına dönerken yolda çevirip sıra dayağından geçirdiğini söyledi.

Öğrenci ve velilerinin şikayeti üzerine Müdür Yusuf Kılıç polis tarafından gözaltına alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

KAYMAKAM: MÜDÜR AÇIĞA ALINDI
Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, okul müdürü Yusuf Kılıç hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını, bu nedenle açığa alındığını söyledi. Kaymakam Beyoğlu, “Bu üzücü bir olay. Çocuklarımızın tedavileri yapılmış, gerekli raporları alınmıştır. Müdür, mutlaka cinnet getirmiştir, bu yapılan onu gösteriyor. Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için görevden uzaklaştırılmıştır. Psikolojik rahatsızlığının olup olmadığının belirlenmesi için rapor da alınacak" dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan öğrenciler, Müdür Kılıç'ın daha önce de sınıflarına gelerek çeşitli bahanelerle kendilerini tokatladığını iddia etti. Veliler ise Müdür Kılıç'ın şiddet yanlısı tutumu nedeniyle birçok öğrencinin başka okullara gittiğini ileri sürerek, “Biz çocuklarımıza vurmaya kıyamazken, bir eğitim kurumunun müdürü olan kişinin, çocuklarımıza şiddet uygulaması insanlıkla bağdaşmıyor” diyerek tepkilerini dile getirdi. Müdür Yusuf Kılıç'ın polisteki sorgusu sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!