İşte Aktütün Karakolu

Güncelleme Tarihi:

İşte Aktütün Karakolu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2008 15:59

PKK'lı teröristlerin ağır silahlarla saldırarak 6 askeri şehit ettiği Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'nu DHA muhabirleri görüntüledi. Ağır hasar gören karakolda, sahra çadırların yandığı, teröristlerin attığı havan ve roketatarardan 73 haneli köyde bazı evlerin de hasar örmesi dikkati çekti.

Haberin Devamı

AKTÜTÜN KARAKOLU'NUN FOTOĞRAFLARI..

Irak sınırına 4, İran sınırına da 40 kilometre uzaklıktaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na cuma gecesi yaklaşık 200 kişilik PKK grubu saldırdı. 6 askerin şehit olduğu, 19 teröristin etkisiz hale getirildiği aralıklarla 6 saat süren çatışmada karakol binası ağır hasar gördü. Sahra çadırların ve 1 askeri kamyonun yandığı, evlere havan topu ve mermilerin isabet ettiği çatışma sırasında telefonlar ve elektrikler kesildi.
        
KÖYLÜLER ANLATTI

Aktütün Köyü'nde oturanlar ‘Cehennem gecesi' olarak nitelendirdikleri çatışmanın yaklaşık 6 saat sürdüğünü anlattı. Çatışma sırasında çocuklarıyla birlikte bodrum katlara ve yatakların altına saklandıklarını belirten köylülerden Sami Aktütün, “Çatışmada sadece 2 köylümüz hafif şekilde yaralandı. O geceyi unutmamız mümkün değil” dedi.

Köylülerin anlattığına göre, Aktütün Karakolu'nda görevli askerler gece karanlığını kurşun ve havan toplarının aydınlattığı çatışma gecesi teröristlere tank ve iki sahra topuyla da karşılık verdi. Teröristler, 400 mehmetçiğin konuşlu bulunduğu karakola, önce dağın zirvesinden ateş etti, ardından gruplar halinde karakola yaklaşmaya çalıştı. Yaklaşık 6 saat boyunca çatışan Mehmetçik, karakola girmek isteyen teröristleri yoğun ateş altına alarak püskürttü.

SÜREKLİ SEVKIYAT YAPILDI

Çatışma sırasında tank, top, havan mermisi ve silah sesleri, gecenin sessizliğinde 15 kilometre uzaklıktan duyuldu.Şemdinli'deki 21'inci Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'ndan teröristlerin saldırısına uğrayan Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na Sikorsky helikopterleriyle sürekli mühimmat sevkiyatı yapıldı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nden karayoluyla yaklaşık 4 saat uzaklıkta bulunan Aktütün Jandarma Sınır Karakolu, çatışma sonunda ağır hasar gördü. Binadaki eşyadan bir kısmı yandı, yatakhane olarak kullanılan tek katlı binada büyük delikler oluştu. Köyün içinde bulunan karakolun hemen yanındaki evlerin çatıları, ahırları ve minaresi olmayan cami de teröristlerin açtığı ateş sonucu hasar gördü.

ASKERLER AİLELERİYLE GÖRÜŞTÜ

Çatışma haberlerini gazete ve televizyon haberlerinden öğrenen asker yakınları, onlara telefonla ulaşmaya çalıştı.

Bu sabahtan itibaren askerlere aileleriyle telefonda görüşmesine 1 dakika süreyle izin verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!