Üzmez'in gazozuna ilaç atmışlar

Güncelleme Tarihi:

Üzmezin gazozuna ilaç atmışlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 09:37

14 yaşındaki genç kıza tecavüzden tutuklanan Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, yakınlarına dert yanmış: Gazozuma ilaç attılar. Olanları hatırlamıyorum

Haberin Devamı

Mudanya’da 14 yaşındaki L.Ç.’ye tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulan 78 yaşındaki Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, ailesi ve yakın çevresine olayın detaylarını anlatmış. Üzmez, yakınlarına olay gecesi ilaçlı gazoz içirildiğini ve neler yaşandığını hatırlamadığını söylemiş.

 

Üzmez’in bu şaşırtan iddialarını yine aynı gazetenin yazarı Abdurrahman Dilipak, yakınlarından edindiği bilgiye dayanarak anlattı.

 

Dilipak, “Üzmez olaydan önceki gece Mudanya Sahili’nde buluştuğu kişiler tarafından ilaçlı gazoz içirildiğini ve bu gazozu içtikten sonra şuurunu yitirdiğini, olanları hatırlamadığını yakınlarına söylemiş” dedi.

 

Haberin Devamı

'TECAVÜZ SUÇLAMASI KOMPLO'

 

Üzmez’e gazoz içiren kişilerin kimliği meçhul kalırken, Akşam Gazetesi'nin haberine göre Dilipak şunları söylüyor: “Kendisi tecavüz suçlamasının komplo olduğunu ve bunu kimler tarafından yapıldığını bildiğini söylüyor. Hüseyin Bey, ilacın etkisinde olduğu için neler yaşandığını hatırlamıyor. Hüseyin Bey’in verdiği ilk ifade de üç bölümden oluşuyor. İfadelerin ilk bölümünde Üzmez’e polis çok nazik davranmış. Sohbet havasında sorgulama yapılmış”

 

Dilipak, sorgulama sırasında Üzmez’in, “Benim üzerimden İslam’a saldırılmasına izin veremem’ diyerek, “Ben İslam konusunda kendimi bu yola feda ediyorum. Günahım çok... Ancak şehit olur, şehadete ulaşırsam kendimi aklanmış sayarım” dediğini dile getirdi.

 

Sorgulamanın ikinci aşamasında Hüseyin Üzmez’in biraz zorlandığını anlatan Dilipak, “Bu olayı nasıl yaptın, şu konuyu itiraf et gibi üzerine gitmişler o da, ‘Evet yaptım. On katını da yaptım, yüz katını da yaptım’ diye isyan etmiş. Son bölümde ise ‘Ne konuşacağım? Konuşmayacağım. Hiçbir şey söylemeyeceğim. Mahkemede konuşacağım’ demiş” diyerek gizli kalan sorgu detaylarını anlattı

 

Haberin Devamı

DETAYLARI SONRA ANLATACAK

 

Üzmez, “Bana bunu kimlerin yaptığını biliyorum, mahkemede her şeyi açıklayacağım. Eşim Ayşe ve avukatlarım da konuşmayacak” diyerek talimatlar vermiş.Üzmez’in eşi Ayşe ve kardeşi Suat Şişman, tuzak kurulduğunu, söyleyerek Üzmez’in özel hücrede değil 30 kişilik koğuşta kaldığını belirtmişti. Şişman ayrıca eniştesi Hüseyin Üzmez’i kimin şikayet ettiklerini bilmediklerini, mağdur L.Ç’nin babası Bekir Ç. ile konuştuğunu ve Bekir Ç.’nin “Hüseyin Amca’nın bana karşı en küçük kötülüğü dokunmadı” dediğini söylemişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!