Dağlıca için PKK’lı ifadesi

Güncelleme Tarihi:

Dağlıca için PKK’lı ifadesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 00:00

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca Tabur Komutanlığı’na geçen ekim ayında yapılan ve 12 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili soruşturma genişletildi.

Terör suçlarına bakmakla görevli Van Ağır Ceza Mahkemesi Başsavcılığı, olaya bizzat katılan saldırı ve savunma grubunda yer alan, saldırının talimatını veren, eylemi organize eden ve yönlendiren faillerinin açık kimliklerinin tespit edilmesi için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir yazı gönderdi. Yazıda, Habur Sınır Kapısı’na gelerek güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lılar U.T, B.Ö, E.M.U ile konu hakkında bilgi sahibi olan bazı PKK’lıların ifadelerinin birer örneğinin soruşturma dosyasına konulmak üzere gönderilmesi istendi.

Katırla uçaksavar

3 PKK’lı Dağlıca olayı ile ilgili şu bilgileri vermişti: "Baskına saldırı, savunma, keşif ve gözcü grubu olmak üzere yaklaşık 600 kişi katıldı. Baskın öncesi Dağlıca’ya yakın olan bir alana Gare Dağı’ndan 11 Doçka uçaksavar ve havan topu katır sırtında getirildi. Gare dağındaki Aydın kod adlı bölük sorumlumuz Dağlıca baskına bizzat katıldı. Ancak baskın esnasında verilen görevi doğru yerine getirmediği için görevden alındı. Dağlıca baskınından sonra Aziz kod adlı bölük sorumlusu oldu. Benim kaldığım taburdan Aydın, Jiyanda, Şoreş, Şiyar, Dılbırin, Tirej adlı 6 kişi de Dağlıca saldırısına katıldı. Saldırı üst düzey yöneticilerden Duran Kalkan’ın koordinesiyle oldu."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!