Hizbullah’ın gözü yerel seçimlerde

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah’ın gözü yerel seçimlerde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 00:00

Terör örgütü Hizbullah, Mart 2009 yılında yapılması öngörülen yerel seçimlere Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun bazı ilçe ve beldelerinde bağımsız adaylarla katılmayı örgüt içinde tartışmaya açtı.

Tartışma aday çıkartma yönünde sonuçlanırsa, Hizbullah başta Diyarbakır, Batman, Bitlis ve Siirt’in bazı ilçe ve beldeleri olmak üzere yerel seçimlere bağımsız adaylarla katılacak. Hizbullah’ın sivil toplum organizasyonları yürüten ekibin önemli isimleri arasında olan ve Hürriyet’e ’Faruk Göktaş’ takma ismiyle bilgi veren yönetici, yerel seçimlerle ilgili tartışmayı, "Modelimiz Lübnan Hizbullah’ı" dedi. Göktaş, şöyle konuştu:

DTP dışında seçenek Bizim sürdürdüğümüz tartışmanın zemininde de fakir Kürt halkına, ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda daha fazla nasıl yardım edebiliriz düşüncesi var. Halka, yaklaşan yerel seçimler öncesinde özellikle PKK ve onun siyasal temsilcisi DTP dışında, doğru bir seçeneğin var olduğunu göstermek istiyoruz. Eğer tartışmalarımız bu yönde sonuçlanırsa, bazı ilçe ve beldelerde bağımsız adaylarla seçime katılacağız.

Muhtarlıklarımız var Zaten Hizbullahi harekete bağlı köy ve mezralarda, mahallelerde muhtarlık seviyesinde yerel hizmet üretiyoruz. Bize bağlı muhtarlarımız var. Şimdi mesele bunun belediye başkanlığı seviyesine taşınıp taşınmayacağıdır.

Haftalık gazete yayında Bölgede Hizbullah çizgisindeki İnzar Dergisi’nin ardından haftalık Doğru Haber Gazetesi de yayımlanmaya başladı. Doğru Haber Gazetesi, Diyarbakır Merkezli yayın yapıyor ve bölgede ’Hizbullah’ın Gazetesi’ olarak adlandırılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!