'Öldürüleceğini söyleyemedim'

Güncelleme Tarihi:

Öldürüleceğini söyleyemedim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 13:01

Yalova’da market sahibi kocasını sevgilisine öldürttü ve yakalandı. Sanık Gönül Namal ile katil zanlısı sevgilisi Ramazan Dönmez şu an yargılanıyor. Bugünkü duruşmada cinayetle ilgili korkunç bir gerçek daha ortaya çıktı. Öldürülen Ergül Namal’ın kızı tüyler ürperten olayı şu sözlerle anlattı: “Üvey annem babamı öldürmek için kardeşleriyle konuşuyordu. Duyduğumu anlayınca bana, ‘Sesini çıkarma. Yoksa sana tecavüz ettiririz’ dedi. Korktuğum için sustum ve konuşamadım”

Haberin Devamı

Çiftlikköy İlçesi’nde 3 Eylül 2007’de meydana gelen olayda, gece çalıştırdığı marketi kapatıp bisikletiyle evine dönen Ergül Namal, yolda otomobilinin arıza yaptığını söyleyip kendisinden yardım isteyen 26 yaşındaki Ramazan Dönmez tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü.  

Polis tarafından yakalanan katil zanlısı Dönmez ifadesinde, “Manisa Salihli’de oturuyorum. Ergül’ün ikinci eşi Gönül ile tanıştık. Birbirimizi seviyorduk. Ergül’den kurtulmak için onu öldürmeye karar verdik. Bu planımızdan Gönül’ün Salihli’de oturan kardeşleri Ahmet ve Rukiye Diril’in de haberi var. Planı gerçekleştirdik fakat yakalandım” dedi. İfadelerden sonra gözaltına alınan Gönül Namal da suçunu itiraf etti. Tutuklanan Ramazan Dönmez hakkında ‘planlayarak adam öldürmek’, Gönül Namal hakkında ise ‘cinayete azmettirmek’ten ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında öldürülen Namal’ın ilk eşinden dünyaya gelen kızı Ö.N., tanık olarak dinlendi. Ö.N., sanıkların kendisini tecavüzle tehdit ettikleri için öldürüleceğini babasına söyleyemediğini anlattı. Ö.N. ifadesinde şunları söyledi:

“Üvey annemin babamı öldürteceğini biliyordum. Bir gün Salihli’den gelen kardeşleri Ahmet ve Rukiye ile evde konuşurken planlarını duydum. Kulaklarıma inanamadım. Bu sırada beni gördüler. Üvey annem ve erkek kardeşi olayı kimseye anlatmamamı söylediler. Söylersem bana tecavüz ettirecekleri tehdidinde bulundular. Korkudan sustum. Keşke konuşsaydım.”

Mahkeme heyeti yargılamayı sanık Gönül Namal’ın Manisa’nın Salihli İlçesi'nde oturan kardeşleri Rukiye ve Ahmet Diril’in tanık olarak dinlenmesi için haziran ayına erteledi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!