Deprem Dede camiden sonra tiyatro sahnesinde

Güncelleme Tarihi:

Deprem Dede camiden sonra tiyatro sahnesinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 00:00

Deprem araştırmaları ile tanınan kendisine "Deprem Dede" yakıştırması yapılan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, deprem eğitimleri için Türkiye’nin 71 ilini gezdi.

Aynı zamanda Türk Kızılay’ı Genel Başkan Danışmanı da olan Prof. Işıkara, deprem bilinci uyandırabilmek için camilerden sonra tiyatro sahnelerine de çıktı.

"Benim Güzel Pabuçlarım" adlı tiyatro oyununu sahnelemek için geldiği Mersin’de Işıkara, depremin doğal yaşamın bir parçası olduğunu, bu doğal olayın afete dönüşmemesi için insanların bilinçlendirilmesi ve bu yönde önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Işıkara, "Benim Güzel Pabuçlarım adlı oyun, depremi anlatmanın yanı sıra kardeşliği, dostluğu ve paylaşmayı da anlatıyor. İzleyicisinin özellikle öğrenciler olmasına dikkat ettiğimiz oyunun ardından okulların rehber öğretmenleriyle de diyaloğa geçtik ve öğrendik ki tiyatro aracılığıyla anlattıklarımızı, öğrenciler daha iyi anlıyor" dedi. Prof. Ahmet Mete Işıkara, 71 ilin dışında gezdiği ilçelerin sayısını hatırlamadığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!