Sendika merkezlerine polis ablukası

Güncelleme Tarihi:

Sendika merkezlerine polis ablukası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 07:50

Polis sabah saatlerinde DİSK Genel Merkezi önünde toplanan işçileri önce abluka altına aldı sonra biber gazıyla dışarı çıkışlarını engelledi. Polisler çok sayıda işçi ve sendika yöneticisini gözaltına aldı.

Haberin Devamı

İŞTE POLİSİN İŞÇİLERE MÜDAHALE ETTİĞİ ANLARIN VİDEOSU

 

POLİS, İŞÇİLERE İŞTE BÖYLE MÜDAHALE ETTİ / FOTO GALERİ

 

İŞÇİLER GECEDEN İTİBAREN BEKLEMEYE BAŞLADI. İŞTE FOTOĞRAFLARI

 

İSTANBUL'DA POLİS 1 MAYIS İÇİN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALMAYA BAŞLADI / İŞTE FOTOĞRAFLARI

 

Dünyada 1 Mayıs böyle kutlanıyor

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/polis_banner.gifŞişli'de 1 Mayıs kutlaması için Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi Nakiye Ergül Sokak'ta bulunan DİSK Genel Merkez binasının önünde toplanan gruba polis müdahale etti.. Sabahın erken saatlerinden itibaren DİSK'in önünde toplanmaya başlayan göstericileri polis dağılmaları yönünde uyardı. Polis, dağılmayan gruba gaz bombası atarak müdahale etti. Bu sırada göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı. Göstericiler de polise taş atarak karşılık verdi. Bölgedeki gerginlik sürüyor. Polis ekipleri, işçilerden 2'sini gözaltına aldı.     

DİSK ÖNÜNDE TOPLANAN GRUBA 2. MÜDAHALE...      

  

Şişli'de, 1 Mayıs'ı kutlamak amacıyla Taksim Meydanı'na yürüyüş başlatmayı planlayan gruba polislerce yeniden müdahale edildi.

DİSK önünde toplanarak sloganlar atan grup, dağılmaları yolunda güvenlik kuvvetlerince uyarıldı. Bu uyarının dikkate alınmaması üzerine saat 08.30 sıralarında panzerden kırmızı renkli su sıkan ve biber gazı kullanan polislerce müdahalede bulunuldu. Bina önünde bulunanlardan bir kısmı içeri girerken bir kısmı da sokakta slogan atarak polise direndi. DİSK binası içi sularla doldu.

Bazı kişiler DİSK Genel Merkezi'ne girerken, grubun büyük çoğunluğu ara sokaklara girerek dağıldı.DİSK binasına sığınan kişilerin atılan gaz bombaları nedeniyle zor anlar yaşadıkları görüldü.

DİSK ÖNÜNDE TOPLANAN GRUBA 3. MÜDAHALE...

 

DİSK önünde toplanan işçilere 3. kez polis müdahalesi oldu.Polis, kalabalığı yine panzer ile boyalı su sıkarak ve gaz bombası kullanarak dağıttı.

 

CHP'LİLER DİSK BİNASINDA


CHP’li milletvekilleri Algan Hacaloğlu, Nur Serter, Mehmet Sevigen, Mehmet Ali Özpolat ile Şahin Mengü DİSK Genel Merkezi’ne geldi. Bu arada, bina önünde yeniden toplanan DİSK’liler, “emeğe, yoksulluğa, adaletsizliğe hayır” pankartı açarak 1 Mayıs marşı okudu. Sık sık slogan atan DİSK’lilere polis müdahale etti. Polis gaz bombaları ve tazyikli su sıkarken göstericiler DİSK binasına girmeye çalıştılar. Polis çok sayıda işçi ve serdika yöneticisini gözaltına aldı.

Bu arada CHP Şişli ilçe binası önünde bekleyen gruptan dağılmalarını istedi. Grup polisin uyarısını dinlemeyince müdahale başladı. Grup sokak aralarına kaçarak dağıldı.

UFUK URAS DA DİSK BİNASINA GELDİ

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, beraberindekilerle birlikte Şişli’de bulunan ve sabahın erken saatlerinden bu yana polis müdahalesinin yapıldığı DİSK’in binasına geldi.

DİSK, KESK ve Türk-İş’in çağrısıyla bugün tek kortejden Taksim’e yürüyecek olan grupların buluşma noktası olan Şişli’deki DİSK binası polis ablukası altında. Çok sayıda kişinin olduğu DİSK binası önünde toplananlara sabahın erken saatlerinden itibaren çevik kuvvet ekipleri tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale ediyor. Bina önünde toplanmalar oluyor. Toplanan gruplara polis müdahale ederek dağıtıyor. Polisin en son müdahalesinde DİSK binasının girişine de gaz bombası atıldı.l

CHP’li bazı milletvekillerinin bulunduğu DİSK binasına, ÖDP’li Genel Başkanı Ufuk Uras’ta geldi.

Uras, girişte gazetecilerin sorusu üzerine, bir kere daha hükümetin demokrasi sınavında sınıfta kaldığını ve yüzüne gözüne bulaştırdığını söyledi. Uras, 1 Mayıs’ın bütün dünyada küresel bayram olarak kutlandığına dikkat çekerek, “Gün orantılı güç kullanma günü değil, aklımızı kullanma günü. Emekçilere çiçek, el uzatılması gerek gaz bombası değil, karşınızdaki düşmanınız değil, düşman gibi davranıyorlar. Emekçilerden nefret ediyorlar. Bu gösterdikleri enerjiyi sosyal devlet için gösterilseydi insancı bir yaşama kavuşurduk” diye konuştu.

Uras, bugün 1 Mayıs’ı kutlamak için Taksim’e yürüyeceklerini ve bunun kalabalık bir şekilde yapılacağını kaydetti.

Bu arada CHP’li milletvekilleri ile Uras, DİSK ve diğer sendika yöneticileriyle görüşmelerini sürdürüyor.

     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!