Cezalarını görecekler

Güncelleme Tarihi:

Cezalarını görecekler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2008 00:00

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, terörle mücadelede verilen kayıpların "mücadele azimlerini beslediğini" belirterek, "Cezalarını görecekler" dedi.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin (FMD) düzenlediği "Yılın Basın Fotoğrafları 2007" yarışmasının ödül törenine katılan Orgeneral Büyükanıt’a terörle mücadelede son günlerde verilen şehitler hatırlatıldı. Büyükanıt, "Terörle mücadelenin temel yapısında var. Teröristleri etkisiz hale getiriyoruz, ama bazen de kayıp veriyoruz, maalesef. Biz; değil bir tane şehit vermek, yaralı bile olmasını istemiyoruz, ama bu terörle mücadelenin kaçınılmaz sonucudur" diye konuştu. Ödül alan bir fotoğrafı gösteren Büyükanıt, "Şu küçücük çocuğu babasız bırakıyorlar sonra çıkıp demokrasiden bahsediyorlar" eleştirisinde bulundu. Büyükanıt, "Operasyonların sonuçlarını alıyor musunuz?" şeklindeki soruya, "Mücadele azmimizi daha da güçlendiriyor. Kayıplara üzülüyoruz, ama mücadele azmimizi besliyor. Cezalarını görecekler bu kesin" yanıtını verdi.

Rahşan Hanım’a Paşa nezaketi

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin ödül töreni dün akşam Sheraton Oteli’nde yapıldı. Törene sivil kıyafetiyle katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, burada gördüğü Rahşan Ecevit’in yanına giderek elini öptü.
Erdoğan’ı şikáyet etti

TEMA Başkanı Hayrettin Karaca, dün Ankara’da düzenlenen fidan dikme töreninde Başbakan Erdoğan’ı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a şikayet etti. Törende konuşan Karaca "Başbakan bizi azarladı. ’Efendim, ’Görmüyor musunuz, işitmiyor musunuz’ dedi. Esas kendi görmüyor, işitmiyor. Başbakan beni azarladı, ’Hep Cargill ile uğraşıyorsun. Bakın Trakya’ya’ dedi. Ben 20 yıldır Trakya ile uğraşıyorum. O görmüyorsa duymuyorsa bana ne. Böyle birisi Türkiye’yi idare ediyorsa vay Türkiye’nin haline" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!