’Anayasa’dan vazgeçme sinyali

Güncelleme Tarihi:

’Anayasa’dan vazgeçme sinyali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2008 00:00

Suriye’ye hareketinden önce basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, parti kapatmayı zorlaştıran Anayasa değişikliğinden vazgeçebilecekleri sinyalini verdi. Erdoğan, "Böyle bir süreç içerisinde böyle bir adımı atmak doğru mudur değil midir, karar vermiş değiliz" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, parti kapatmayı zorlaştıran Anayasa değişikliğinden vazgeçebileceği sinyali verdi. Erdoğan, dün Suriye’ye hareketinden önce, "Bu adımı atmak doğru mu değil mi karar vermiş değiliz" dedi. Erdoğan, 23 Nisan resepsiyonunda, "kesinleşmiş mahkûmiyet şartı" formülüyle parti kapatmayı zorlaştıracak Anayasa değişikliğine destek işareti veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de teşekkür etti. Bahçeli’nin yaklaşımını olumlu bulduklarını belirten Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’ndaki basın toplantısında şunları söyledi:

KARAR VERMEDİK "Tabii, böyle bir süreç içerisinde acaba bunu yapmak, böyle bir adımı atmak doğru mudur değil midir, bu noktada doğrusu bir karar vermiş değiliz. Fakat sürece yönelik milletvekillerimle toplantılarım devam ediyor, kanaatlerini alıyorum, bütün bu toplantılardan sonra özellikle bugün yarın bizler savunmaya yönelik adımı atalım mı atmayalım mı bunun kararını önce vereceğiz. Yani süreci süratlendirelim mi süratlendirmeyelim mi, bunun kararını vereceğiz."

EK SÜRE TALEBİ Erdoğan, "Süreci hızlandırıp hızlandırmamaktan, savunma konusundaki ek süre talebini mi kastediyorsunuz?" sorusuna, "Evet" yanıtı verdi. Bu sözleriyle savunma için ek süre istemeyi değerlendirdiğini vurgulayan Erdoğan, milletvekilleriyle görüşmelerinde ise davanın uzamaması, bir an önce sonuçlanmasını istediklerini söylemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!