Hafız çocuklara cinsel istismardan tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Hafız çocuklara cinsel istismardan tutuklandı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 25, 2008 12:05

Topkapı Sarayı'nın Kutsal Emanetler Bölümü'nde 24 saat Kuran-ı Kerim okuyan hafızlardan S.E internette tanıştığı yaşları 14 ile 16 arasında değişen onlarca çocukla cinsel ilişkiye girdiği iddasıyla tutuklandı. S.E'nin tanıştığı çocukları para vererek ya da hediye kontör alarak cinsel ilişkiye zorladığı ileri sürülüyor..

Haberin Devamı

Geçtiğimiz gün Bayrampaşa'da linç edilmeye çalışılan kişinin S. E. (35) olduğu ortaya çıktı. Fatih Adliyesi'ne gönderilen Fatih Müftülüğü'nde çalışan evli iki çocuk babası S.E, küçük çocuklara cinsel ilişikiye girerek istismar ettiği suçlamasıyla tutuklandı. 2 şüpheli ise yer temin etmek ve yardım etmek suçlamasıyla aynı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PARKTA LİNÇ GİRİŞİMİ

           

İstanbul Bayrampaşa İsmet Paşa Parkı içerisinde bir kişinin linç edildiği bilgisi üzerine Bayrampaşa Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'ne bağlı ekipler adrese gitti. Parka gelen polisler bir kişinin yaklaşık 10 kişi tarafından linç edilmeye çalışıldığını gördü. Zanlı hemen polis aracına bindirilerek Bayrampaşa Merkez Karakolu'na götürüldü. Linç girişiminde bulunan 5 kişi de zanlıyla birlikte karakola götürüldü.

 

Polis olaya karışan tarafları sorguya aldı. Linci gerçekleştirdikleri ileri sürülen kişiler dövdükleri kişinin arkadaşlarına cinsel tacizde bulunduğunu iddia edince soruşturma derinleştirildi. Sorguya alınan 3 genç ifadelerinde şunları söyledi.

 

Haberin Devamı

TACÄ°ZCÄ°YÄ° YAKALAMAK İÇİN TUZAK KURDULAR Â

 

S.Y. ifadesinde "Arkadaşım C.D internette bir sapıkla tanıştığını söyledi. Ben de bu kişiyle tanışıp onu yakalatmak için internet adresini aldım, kendi adresime ekledim. Kabul etti.

 

KANDIRMAK İÇİN KONTÖR GÖNDERDİ

 

Konuşmaya başladık. Kamerayı aç dedi. Sen hoş çocuksun, sana kontör alayım dedi. 100 kontör gönderdi. Benden hoşlandığını söyledi. Buluşma teklif etti. Bana sabahları mesaj atıyordu. Günaydın sesini duymak için aradım. Sadece seni seveceğim dedi. Fantezilerimi sordu. Buluşma yeri olarak Bayrampaşa'yı verdim. Arkadaşlarla da sözleştik. Onun gerçekten sapık olup olmadığını öğrenmek için Bayrampaşa'ya davet ettim. Pastanede buluştuk. Arkadaşlarım da bizi takip ediyordu. C.D., E.D., M.G. bizi takip etti. İsmet Paşa Parkı'na geldik. Elimi tutunca arkadaşıma bağırdım, dövmeye başladık. Bu kişi C.B (15), R.Y. (16) ve birkaç kişiyle daha para karşılığı ve kontör alarak birlikte olmuş.1 yıl boyunca." dedi.

 

Haberin Devamı

ŞÜPHELİ SUÇLAMALARI REDDETTİ

 

Linç girişimi esnasında yaralanan S.E. götürüldüğü polis merkezinde iddiaları reddetti. Kavga ettiği kişileri tanımadığını söyledi. S.E. Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirildi.

 

KUTSAL EMANETLER BÖLÜMÜ HAFIZI

 

S. E.'nin Fatih Müftüğü'nde çalıştığı ve gündüzleri Topkapı Sarayı'ndaki Kutsal Emanetler Bölümü'nde Kuran okuduğu öğrenildi. Fatih Müftülüğü S.E'nin süresiz izne çıktığını belirtti.

 

S.E. TUTUKLANARAK BAYRAMPAŞA CEZAEVİ'NE GÖNDERİLDİ

 

Savcılık tarafından küçük yaştaki erkek çocuklara cinsel taciz iddiaları üzerine gözaltına alınan S.E. polis merkezindeki sorgusunun ardından Fatih Adliyesi'ne gönderildi. Linç olayına karıştığı belirlenen 3 zanlı ile S.E'ye yardım ettikleri ileri sürülen 2 şüpheli adliyeye sevkedildi. Mahkemede suçlamaları reddeden S.E savcılıkta verdiği ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 şüpheli de S. E.'ye yardım edip yer temin ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

 

Haberin Devamı

FATÄ°H'TE EV TUTMUÅž

 

Polis soruşturmada S.E'nin Eminönü'ndeki evinde de arama yaptı. Savcılığın arama kararıyla S.E'nin evinde bazı CD'lere de el konuldu. S.E'nin evli ve 2 çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Polis, cinsel istismara uğradığı ileri sürülen erkek çocukların ifadeleri doğrultusunda Çapa'da bulunan bir eve de baskın düzenledi. Çapa'daki evde yaptığı aramada kadın iç çamaşırlarına da rastladı. S.E'nin tanıştığı kişileri kiralık tuttuğu bu eve getirdiği ileri sürüldü.

 

BÄ°LGÄ°SAYARINA EL KONULDU YAZIÅžMALARI Ä°NCELENÄ°YOR

 

Soruşturmayı derinleştiren polis S.E'nin Çapa'da kullandığı bilgisayarına el koyarak yazışmalarını incelemeye aldı. Soruşturma sürerken istismar edilen çocuk mağdurların sayısının artacağı öğrenildi.

 

Haberin Devamı

LÄ°NCÄ° CEP TELEFONU Ä°LE KAYDETTÄ°LER

 

Cinsel istismarla suçlanan S. E'yi parka çağırarak feci şekilde döven kişiler bunu da cep telefonuyla kaydetti. Görüntülerde çok sayıda kişinin S.E'ye art arda tekme ve yumruklarla vurdukları görülüyor.

 

KUTSAL EMANET HAFIZLARI ÖZENLE SEÇİLİYOR

 

Topkapı Sarayı'nın Kutsal Emanetler Bölümü'nde 24 saat kesintisiz Kur'an-ı Kerim okunuyor. Bu 5 asırlık geçmişi olan bir gelenek. Bugün 12 seçkin hafız bu geleneği sürdürüyor.

 

Hafızların tümü 4 yıllık fakülte mezunu. Hafızlar İlahiyat Fakülteleri başta olmak üzere, 4 yıllık üniversiteleri bitiriyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!