Kıyafetleri açık diye gösteriyi kesti

Güncelleme Tarihi:

Kıyafetleri açık diye gösteriyi kesti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2008 07:00

Kartal Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki 23 Nisan gösterilerinde, okul müdürü dans eden kız öğrencilerin gösteri kıyafetleri açık diye gösterilere son verdi.

Haberin Devamı

Okul bahçesindeki törenlerde, ilk olarak öğrenciler Çanakkale Savaşı piyesi sahneledi. Üzerlerinde asker kıyafeti bulunan bir öğrenci ezan okudu, diğer öğrenciler de topluca namaz kıldı. Piyesin ardından ise kız öğrenciler göbeklerini açıkta bırakan kıyafetler giyerek, şarkı eşliğinde dans etmeye başladı. Bu sırada okul müdürü Mehmet Kahraman müziği kestirerek gösterilere son verdi.

OKUL MÜDÜRÜ HAKKINDA İDARİ SORUŞTURMA
Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında dans gösterisini yarıda kestiği öne sürülen okul müdürü hakkında idari soruşturma başlattı.

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında Atatürk İlköğretim Okulundaki dans gösterisini yarıda kestiği öne sürülen Okul Müdürü M.K. hakkında idari soruşturma başlatıldı.
İdari soruşturma kapsamında, okul müdürü M.K. hakkındaki öğrenci velilerinin iddialarını araştırmak üzere 2 müfettiş görevlendirildiği bildirildi.

Okul müdürünün, kutlama provalarını izleyerek dans gösterisi sırasında yabancı müzik çalınmasına prova sırasında niçin müdahale etmediğine ilişkin de inceleme yapıldığı belirtildi.

Okul müdürünün, dans gösterisini öğrencilerin açık kıyafeti nedeniyle kesmediğini, yabancı müzik çalındığı için gösteriye son verdiğini, öğrencilerin topluca namaz kılma konusunun da Çanakkale Zaferi'ni anlatan bir piyesin öğrencilerce oynanması sırasında gerçekleştiğini bildirdiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!