Lösemiden ölen Eren’den duygu dolu kompozisyon

Güncelleme Tarihi:

Lösemiden ölen Eren’den duygu dolu kompozisyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2008 12:54

Amerika’da lösemi tedavisi görürken 2006’da 14 yaşında yaşamını yitiren Eren Çöğendez’in, ölmeden önce yazdığı, “Doktorun adı ABD’ydi. Bana, ‘adın ne ufaklık?’ dedi. ‘Türkiye’ dedim. ‘Seni iyileştirebilirim’ dedi. ‘Kesin birşey istersin’ dedim. ‘Evet’ dedi, ‘Kıbrıs’ı.’ ‘Olmaz’ dedim” diyerek hastalığı ile Türkiye’nin Kıbrıs sorununu bir araya getirdiği kompozisyonu, okuyanları duygulandırdı.

Haberin Devamı

İŞTE EREN'İN DUYGU DOLU KOMPOZİSYONU

İŞTE EREN'İN HATIRALARDA KALAN FOTOĞRAFLARI

Zonguldak’ta yaşayan Melahat ve Hasan Çöğendez çiftinin oğulları Eren Çöğendez, 8 yaşında bağırsak kanseri hastalığına yakalandı. Kanseri yenen Eren, 2 yıl sonra lösemiye yakalandı. Eren’e, Amerika’daki Duke Üniversitesi Hastanesi’nde 22 Mart 2005’te ilik nakli yapıldı. İlik hücrelerinin yüzde 98 oranında uyum sağlamasına karşın, kullandığı ilaçların yan etkisiyle organları tahrip olan Eren, kurtarılamadı ve 21 Aralık 2006’da yaşamını yitirdi.

Eren Çöğendez’in, hastalığa yakalandıktan 1 yıl sonra 9 yaşında, öğretmeninin verdiği ‘Siz Türkiye olsaydınız nasıl hissedersiniz’ konulu ödevinde yazdığı kompozisyon, 16'ncı yaşgünü nedeniyle anısına düzenlenen sergide yer aldı. Gazipaşa Caddesi’ndeki Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki sergide Eren’in fotoğrafları ve hastalığı sırasında ailesine yazdığı mektuplar, doktorlarının Eren ile ilgili yazdıkları yazılar sergilendi. Sergide yer alan ve Eren’in 9 yaşındayken hastalığı ile Türkiye’nin Kıbrıs sorununu ilginç bir şekilde bir araya getirdiği ‘Mucize’ adlı kompozisyonunu okuyanlar hem duygulandı, hem de Eren’in keskin zekasına hayran kaldı.

Haberin Devamı

Oğlunun yaşının küçük olmasına rağmen hastalığı döneminde bile Türkiye gündemini çok iyi takip eden bir öğrenci olduğunu belirten Melahat Çöğendez, “Oğlum Zonguldak TED Koleji’nde eğitim görürken, öğretmeni Sosyal Bilgiler dersinde ‘Güzel Yurdumuz Türkiye’ ünitesini işlerken, ‘Siz Türkiye olsaydınız nasıl hissedersiniz’ konulu bir kompozisyon yazmalarını istemiş. Eren de, bu yazıyı yazmış. Ben o zaman da okuduğumda çok farklı duygular hissetmiştim. Aynı şekilde öğretmeni inanılmaz şaşırmıştı. Eren hastalığı ile Kıbrıs’ı o kadar güzel kullanmış ve yazıya dökmüş ki, herkes çok şaşırdı. Eren bu yazıyı yazdığında 9 yaşındaydı. Ama o gün hissettikleri şu andaki Türkiye’nin gündemiyle o kadar bağdaşmış ki şaşırmamak elde değil” diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!