Hava Harp Okulu marşıyla askerlik davası

Güncelleme Tarihi:

Hava Harp Okulu marşıyla askerlik davası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2008 07:00

DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş "Askerlikten kurtulmak için hile yaptığı" iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında ayağa kalkınca salon dışındaki hoparlörlerden Hava Harp Okulu Marşı çalınmaya başlandı.

Demirtaş ve 96 sanığın yargılandığı dava için Hava Lojistik Komutanlığı içindeki spor salonu mahkeme haline getirildi. Sanık yakınları, avukatlar ve DTP’liler, tek tek aranıp üç kez kimlik kontrolünden geçtikten sonra askeri araçlarla salona taşındı.

DTP’LİLER GELDİ

Duruşmaya, DTP milletvekilleri Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Ayla Akat Ata, Selahattin Demirtaş, Emine Ayla, Sebahat Tuncel, Hamit Geylani, Pervin Buldan, Gülten Kışanak ve Fatma Kurtalan da katıldı. Ayrıca İngiliz Lordlar Kamarası Üyesi Raymond Hilton ile Avrupa Parlamentosu Milletvekili Felek Naz Uca da gözlemci olarak salondaki yerini aldı.

Mahkeme heyetinin duruşma salonuna girmesiyle birlikte DTP’li bazı milletvekillerinin ayağa kalktığı, bazılarının ise oturmayı tercih ettiği görüldü. İki ayrı kamerayla kayıt altına alınan duruşmada, Nurettin Demirtaş’ın kimlik tespiti için ayağa kalktığı sırada, salon dışındaki hoparlörlerden Hava Harp Okulu Marşı’nın çalınması dikkat çekti.

Mahkeme Başkanı’nın "Mesleğiniz nedir?" sorusuna Demirtaş, "Politikadan başka mesleğim yok" cevabını verdi. 68 tutuklu sanık ve tutuksuz yargılanan 3 sanığın kimlik bilgilerinin okunması yaklaşık 3 saat sürdü. Duruşmaya bugün kaldığı yerden devam edilecek.

Marşın bir dörtlüğü şöyle:

Kaygusuz kalsın diye düşmandan vatanımız

Yemin ettik göklerde akacaktır kanımız

Bir Türk oğlu Türk olan böyle ölür nam salar

Üzülmeyin bu yolda kurban veren analar
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!