Hürriyet’in haberi tamamen doğru

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet’in haberi tamamen doğru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2008 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ABD’deki McClatchy grubundaki gazetelerde yer alan ve türbanı, Nazilerin kahverengi gömleği ile İtalyan faşistlerinin kara gömleğiyle karşılaştırdığına ilişkin haberde Hürriyet’in hatası olmadığını söyledi.

Vakit Gazetesi, dün Onur Öymen’in "ABD basını bana atfen yalan yazdı. Hürriyet de bu yalana bana sormaya gerek duymaksızın sarıldı. Bunların derdi ülkemizde gerilim ve kaos çıkarmak" dediğini yazdı. Gazete, Öymen’e ait olduğunu ileri sürdüğü bu sözleri "Hürriyet kaos peşinde" başlığıyla manşetinden duyurdu. Öymen dün, "Hiçbir gazeteye Hürriyet’e yönelik olumsuz bir açıklamada bulunmadım" diyerek Vakit’i yalanladı.

AYNEN TERCÜME Haberin yayınlandığı McClatchy Grubu gazetelerine tekzip hazırladığını vurgulayan Öymen, "Yazar, kendi laflarını tırnak içine almış ve benim düşüncem gibi aktarmış" dedi. Öymen, "Hürriyet’teki haberi okuduğumda, tercüme hatası olabileceğini düşündüm. Ancak metnin orijinalini internetten okuduğumda gördüm ki Hürriyet’in bir hatası yok. Hürriyet aynen tercüme yapmış; tercümesi de doğru" dedi. Öymen, Meclis’teki basın toplantısında, şunları söyledi: "ABD’li gazeteciye görüşlerimi şu şekilde açıkladım: Bireysel tercih olarak insanların türban takmasına bizim saygımız vardır. Türbanın bir siyasi simge, bir üniforma gibi kullanılmasına karşıyız. Çünkü demokratik ülkelerde giysiler, bir üniforma gibi bir siyasi simge gibi kullanılamaz. Ancak otoriter ülkelerde bu duruma rastlanır. Örnek olarak da Mussolini İtalya’sında ve Hitler Almanya’sında gençlerin belli renk gömlek giymelerini örnek verdim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!