Şenliğe katılan ülke sayısı yarıya indi

Güncelleme Tarihi:

Şenliğe katılan ülke sayısı yarıya indi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2008 00:00

TRT’nin yarın 30. kez düzenleyeceği ve Tarkan’ı konuk edeceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’nde katılımcı ülke sayısı geçen yıla oranla yaklaşık yarı yarıya azaldı. 2007’de 61 ülkenin katıldığı şenlik, bu yıl 39 ülkeden çocuk ağırlayacak.

TRT’nin bu yılki 23 Nisan Uluslararası çocuk Şenliği’ne katılan ülke sayısı, geçen yıla oranla yarı yarıya azaldı. Bu yıl geçen yıldan farklı olarak ABD, Japonya ve Kosova’dan da çocukların geleceği şenliklerde bu yıl göremeyeceğimiz 25 ülke şunlar:

Afganistan, Angola, Batı Trakya Türk Grubu (Yunanistan), Çek Cumhuriyeti, Ekvator, Endonezya, Fildişi Sahilleri, Finlandiya, Fransa, Gabon Cumhuriyeti, Gine Cumhuriyeti, Hollanda, İspanya, İsrail, İsviçre, Karadağ, Kazakistan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Libya, Moğolistan, Polonya, Rusya Federasyonu Başkurdistan Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu Saha Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu Tataristan, Vietnam.

Bu yıl ana teması "Barış" olan şenlikler kapsamında 600 çocuk ağırlanacak. 39 ülkenin temsilci çocukları ve onlara ev sahipliği yapan Türk çocuklar, dün Anıtkabir’i ziyaret etti. Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany’nin de katıldığı ziyarette TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Venezuelalı Deffit Juliette ve Beyaz Rusyalı Miskevich Maryia adlı çocuklarla Atatürk’ün kabrine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. Çocuklar daha sonra sırasıyla Başbakanlık, TRT Genel Müdürlüğü, TBMM Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’na gitti.

TRT’nin 10 yıldır şenliğin sponsorluğunu üstlenen Koç Holding ile bu yıl yollarını ayırması dikkat çekti. Kurum, Genel Müdür Şahin’in Yönetim Kurulu Başkanvekili olduğu Türk Telekom ile sponsor anlaşması imzaladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!