'Alkollüsün bakmam' diyen doktor olayı Meclis'te

Güncelleme Tarihi:

Alkollüsün bakmam diyen doktor olayı Mecliste
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2008 15:07

Gece yarısı rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan genç kıza doktor, 'alkollü hastayı muayene etmem' diyerek bakmadı.CHP, bu olayı Meclis gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

Ankara Etlik’teki Özel Lokman Hekim Hastanesi’nde sağlık skandalı yaşandı. Uluslararası Masörlük diplomasına sahip Türkan Özsu (24), gece yarısı kaldırıldığı hastanedeki doktor tarafından alkollü olduğu için muayene edilmedi. Özsu, olayı şöyle anlattı: “4 Nisan günü kuzenlerimle bir barda eğlendikten sonra evime gittim. İki bardak votka içmiştim. Uyuduktan kısa bir süre sonra rahatsızlandım. Sabah 05.00 sularında sancım artınca kuzenlerim Etlik Özel Lokman Hekim Hastanesi’ne götürdü. Türbanlı hemşireler hiç müdahale etmedi. Ardından gelen nöbetçi doktor ilk olarak ’Alkollü müsün?’ diye sordu. ’Evet’ yanıtını alınca da ’Prensiplerime aykırı. Alkollü hastaları muayene etmem’ diyerek odadan ayrıldı. Kuzenlerim hemen 100. Yıl Hastanesi’ne götürdü. Burada yapılan müdahalede ağır bir enfeksiyon geçirdiğim belirlendi.”

 

Haberin Devamı

Olayın şokunu hala atlatamadığını belirten Özsu, “Böyle bir mantık olur mu ? O doktor ben hasta. Bu doktor nasıl Hipokrat yemini etmiş merak ediyorum. Yeminine sadık kalması gerekmez miydi?” dedi.

 

CHP, BAKAN AKDAĞ'A MUAYENE EDİLMEYEN ALKOLLÜ HASTAYI SORDU

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, Etlik Lokman Hekim Hastanesi’nde alkollü olduğu gerekçesiyle muayene edilmeyen hastayı sordu. Soysal, “Bu olay AKP Hükümeti bürokratlarının, bu tip doktorlara prim vermesinin sonucu mudur?” dedi.

CHP’li Soysal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Etlik Lokman Hekim Hastanesi’nde yaşanan olayları şöyle aktardı:

“5 Nisan 2008 tarihinde sabaha karşı rahatsızlanan Türkan Özsu isimli vatandaş Lokman Hekim Hastanesi’ne gitmiştir. Hastanede sedyeye yatırılarak, muayene odasına alınmıştır. Yanına gelen doktor sadece ‘Alkol var mı?’ diye sormuştur. Türkan Özsu da hafif alkol olduğunu söylemiştir. Bunun üzerine doktor başka bir şey söylemeden çıkmış, daha sonra da ‘Kriterlerime uymuyor’ gerekçesiyle hasta muayene edilmemiş, hiçbir müdahale yapmaksızın hasta, hastaneden gönderilmiştir.”

Türkan Özsu’nun aynı gün 100. Yıl Hastanesi’nde yapılan muayenesinde hastanın durumunun ağır olduğunun belirtildiğini ve ağır antibiyotik tedavisi gören hastanın bir hafta evden çıkamadığını ifade eden Soysal önergesinde Bakan Akdağ’a şu soruları yöneltti:

“-Olayla ilgili olarak hastayı muayene etmeyen doktor hakkında bir inceleme başlatılacak mıdır?

-Hipokrat yemini eden doktorların muayene edecekleri hastaları seçebilmeleri gibi bir düzenleme bulunmakta mıdır?

-Bu olay AKP Hükümeti bürokratlarının, bu tip doktorlara prim vermesinin sonucu mudur?

-Aynı kişi alkol komasında olsaydı muayene edilmeyecek miydi?” (ANKA)

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!