Fakir fukara garip gureba

Güncelleme Tarihi:

Fakir fukara garip gureba
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2008 13:28

Osmanlı padişahı Abdülmecit'in annesi Bezmialem Valide Sultan'ın fakirler ve garipler için kurdurduğu hastanede kurumun ismine yakışmayan bir olay yaşandı. Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen 65 yaşındaki felçli kadın, 'uzman doktor' yok denilerek sedye ile dışarı atıldı.

Haberin Devamı

6 yıldır felçli olan 65 yaşındaki Müzeyyen Boztaş'ın durumu kötüleşince, oğlu Mehmet ve eşi Fadime Boztaş Beylikdüzü'nden kiraladıkları bir araçla Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine getirdi. Boztaş'a acil serviste serum takıldı, röntgene gönderileceği sırada damar yolundaki iğneyi çıkartarak 'Uzman doktor yok' denilerek sedye ile dışarı atıldı. Hasta kadının başında toplanan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Hastanede görevli bir memur, hastayı atmadıklarını yakınlarının çıkardığını söylerken; hasta ziyareti için hastaneye geldiğini dile getiren bir vatandaş, saatlerdir kadının kapı önünde acılar içinde bağırarak beklediğini söyledi.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ HASTANIN ÇEVRESİNDE ETTEN DUVAR ÖRDÜ

Haberin Devamı

Vatandaşlar gazetecilere sedye üzerindeki 'Acil servis' yazısını göstererek, "Rezilliğin bini bin para bir de üste çıkmaya çalışıyorlar" şeklinde tepki gösterdi. Görevliler hasta ile ilgilenmek yerine tepki gösteren vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada sedye çevresinde güvenlik görevlileri etten duvar örmeye çalıştı. Duruma tepki gösteren vatandaşlara güvenlik görevlisi, apoletlerini gösterdi. Güvenlik görevlileri ile vatandaşlar arasında zaman zaman arbede yaşandı. Görevliler hasta yakınlarını şov yapmakla suçladı. Güvenlik görevlileri, gazetecilerin görüntü almasına engellemeye çalıştı.

HASTANE BAŞHEKİMİ DURAMA EL KOYARAK HASTAYI HASTANEYE YATIRDI

Hastane önünde tartışmaların sürdüğü sırada gelen Vakıf Gureba Hastanesi Başhekimi Turhan Arslan, "Yatar bu bugün. Ben yatırıyorum olur mu öyle şey? Açın kapıyı. Bu hasta çıkar mı dışarıya? Bu hasta benim haberim olan hasta. Ben gönderdim yatsın diye. Kamerayı aramana gerek yok. Güvenliğe de hesabını soracağız. Bu hastanın dışarıya çıkartılması yanlış bir şey" dedi. Arslan'ın talimatı ile saat 15.30 sıralarında geldiği hastanenin acilinden sedye ile bahçeye atılan felçli kadın 4 saat sonra tekrar hastaneye alındı.

"KOLUNDAKİ SERUMU SÖKÜP ATTILAR"

Haberin Devamı

Talihsiz kadının kızı Fadime Boztaş, "Serum verdiler, röntgen verdiler bir şey olmadı. Plastik cerrahiye çıkarttık, uzman yok diye gönderdiler. Kolundaki serumu söküp attılar. Zaten uzak yerden geldik. Gelecek durumumuz yok" dedi. Mehmet Boztaş ise "'Müdüriyetteki beyefendi sorumluluk alamam' dedi. Ben bu gece kalmasını yarın doktor geldiğinde gören kadar durmasını söyledim. Ancak alamayacaklarını söylediler. Hastanın kuyruk sokumunda çürüme var. Plastik cerrahiye götürdük acil ameliyat olması gerekiyordu. Oradaki arkadaşlar uzman yok yarın bir daha getirin dediler. Beylikdüzü'nden geliyoruz. Annem sabahtan beri burada bağırıyor" şeklinde olayı anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!