Küpeli'de çatışma:1 şehit, 7 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Küpelide çatışma:1 şehit, 7 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2008 07:00

ŞIRNAK'ın Küpeli Dağı'nda sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada Piyade Onbaşı Sezai Kan şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Şırnak'ın Küpeli Dağı'nda PKK'lı teröristlere karşı başlatılan hava destekli operasyonlar sürerken, bu gece saat 23.00 sıralarında bir grup teröristin yeri belirlendi. Bu yöne kaydırılan güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına teröristlerin ateş açması üzerine sıcak temas sağlandı. Çatışmada Piyade Onbaşı Sezai Kan şehit olurken, 7 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle Şırnak 23'üncü Jandarma Tümen Komutanlığı'ndaki Asker Hastanesi'ne getirildi. Teröristlerin kayıpları konusunda ise henüz bilgi alınamadı.   

 

Bölgeye takviye güvenlik güçleri sevkedilirken, çatışmaların yer yer devam ettiği öğrenildi.

 

Haberin Devamı

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Bestler-Dereler bölgesinde sürdürülen operasyonda 1 güvenlik görevlisi şehit olduğunu, 2’si ağır olmak üzere 7 güvenlik görevlisinin yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Şırnak ili Bestler-Dereler bölgesinde, PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonda, 16 Nisan 2008 günü bir grup terörist ile temas sağlanmıştır. Çıkan silahlı çatışmada bir güvenlik görevlisi şehit olmuş, ikisi ağır olmak üzere yedi güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Aynı gün bölgede yapılan arama ve tarama faaliyetinde; 1,5 kg. TNT kullanılarak hazırlanmış 2 adet patlayıcı madde düzeneği ile 108 kg. muhtelif gıda maddesi ele geçirilmiştir.”

 

ÇUKURCA´DA UÇAK SESLERİ

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yaptığı son hava operasyonun ardından sınır bölgelerindeki hareketlilik sürüyor. İlk kara harekatının önemli noktalarından biri olan Çukurca'da ise uzun bir aradan sonra ilk kez uçak sesleriduyulmaya başladı. Bugün sabah saatlerinde Çukurca semalarında görülen iki uçak Kuzey Irak yönüne giderken, topların namluları da Kuzey Irak'a çevrildi.

 

Mehmetçiğin PKK'lı teröristlere yönelik operasyonları hız kazanırken, Kuzey Irak'a ilk yapılan sınır ötesi kara harekatının merkezi konumunda olan Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde yaklaşık 1 ay aradan sonra uçak sesleri duyulmaya başladı. Dün helikopterlerle sınır bölgelerine asker ve mühimmat taşınırken, bu sabah iki uçağın Çukurca üzerinden, Altıntepe, Üzümlü köyü ve Darsinki bölgesinden geçerek Kuzey Irak topraklarına doğru gittiği gözlendi.

 

Bu arada ilçedeki sessizlik sürerken, Çukurca 3. Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'ndaki tankların üzerindeki toplarının namlularıda Kuzey Irak'a çevrildi. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde ise sabah saatlerinde askeri birliğe akaryakıt tankerleri girdi. Muş'tan geldiği belirlenen ve akaryakıt taşıyan 20 araçlık sivil konvoy sabahın erken saatlerinde 21. Sınır Jandarma Tugayı'na girip yakıtlarını boşalttı.

 

 

 

 

 

   

                   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!