O provekatör yakalandı

Güncelleme Tarihi:

O provekatör yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2008 00:00

Akdeniz Üniversitesi’nde 6 Nisan’da yaşanan olaylarda silahla ateş açan Ömer Ulusoy Antalya'da yakalandı.

Haberin Devamı

ANTALYA'daki Akdeniz Üniversitesi Kampusü'nde Pazar günü yaşanan çatışmada tabancayla ateş açtığı kamera görüntülerine yansıyan sakallı

ve alnında Zülfikar dövmesi bulunan 34 yaşındaki Ömer Ulusoy, olaydan 100 saat sonra kent merkezinde gözaltına alındı. Kendilerini MHP'li olarak tanıtan bir grup gazete bürolarını arayıp Ulusoy'un teslim olduğunu belirtirken, İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan ise zanlının teknik takip sonucu gözaltına alındığını söyledi.

Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi'nde karşıt görüşlü iki grup arasında Pazar günü meydana gelen olaylarda, tabancayla ateş eden iki zanlıdan sakallı ve alnında kılıç dövmesi bulunan Ömer Ulusoy, yakalandı. Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce özel oluşturulan 6 ekibin her yerde aradığı Ulusoy'un saat 22.30 sıralarında gözaltına alındığı açıklandı.

Haberin Devamı

Antalya'nın şehir merkezindeki en işlek yerlerden Şarampol Caddesi'nde polis ekiplerince alındığı bildirilen Ulusoy, önce Şarampol Polis Merkezi'ne götürüldü, ardından Çallı semtindeki Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguya alındı. Ulusoy, saat 00.10 sıralarında çıkartılarak doktor kontrolü için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/okiz.gif

SADECE SAKALINI KESMİŞ

Üzerinde mavi renkli eşofmanı olduğu görülen zanlı Ulusoy'un alnındaki kılıç dövmesini sildirmediği, sakalını kestiği, bıyığına dokunmadığı görüldü.

Hastaneye girerken “Vatan sağolsun” diye bağıran Ulusoy, gazetecilerin “Pişman mısın?” sorusuna “Ne pişman olacağım?” diye yanıt verdi.

Bu arada gece saat 23.00 sıralarında gezete bürolarını arayan ve kendilerini MHP'li İl yöneticileri olarak tanıtan bir grup, Ulusoy'un polise teslim olduğunu bildirdi. İhbarcılar, konu ile ilgili ayrıntı vermedi. Bu bilgiden kısa süre sonra ise Ulusoy'un gözaltına alındığı Emniyet yetkililerince doğrulandı.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan da Çallı'daki TEM Şubesi'ne gelerek gelişmelerle ilgili bilgi aldı. Çıkışta açıklama yapan Arslan, Ulusoy'un teslim olmadığını, vatandaşın ihbarı ve polis ekiplerinin takibi sonucu Şarampol Caddesi'ndeki bir noktada yakalandığını söyledi. Zanlının silahının de ele geçirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

MHP sempatizanı Ömer Ulusoy, Akdeniz Üniversitesi Kampusü'nde Pazar günü saat 18.30 sıralarında yaşanan olaylarda 9 milimetrelik tabancayla hedef gözetmeksizin ateş açmış, bu görüntüleri de kameralara yansımıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!