Okyanustan haber var

Güncelleme Tarihi:

Okyanustan haber var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2008 07:58

Erden Eruç, Temmuz 2007'de Pasifik Okyanusu'nu geçmek üzere Kaliforniya kıyılarından demir aldı. O zamandan bugüne dek yaklaşık 9 aydır okyanusta tek başına kürek çeken Eruç'un zorlu serüveni dünya çapında giderek genişleyen bir kitle tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Haberin Devamı

112 yıldır birçok serüvenci tarafından gerçekleştirilen kürekle okyanus geçişleri sıralamasında, "denizde geçen toplam sürede" 4., "en uzun süreli yalnız geçişlerde" ise 3. sırada yer alan Eruç, ayrıca Atlas Okyanusu'nu da kürekle geçen ilk Türk.

Erden Eruç, Temmuz 2007'de Pasifik Okyanusu'nu geçmek üzere Kaliforniya'daki Bodega Bay'den denize açıldı. 9 aydır okyanusta yalnız başına kürek çeken Eruç, o zamandan beri yaklaşık 9.000 deniz milini geride bıraktı. 1896 yılına kadar uzanan bir geçmişi olan okyanus kürekçiliği sporunda Eruç, Atlas Okyanusu'nu geçen ilk Türk unvanını taşıyor.

Erden Eruç, Türkiye'yi dünya kamuoyunda temsil eden önemli bir isim. 8 nisan itibariyle Eruç’un 402 günü denizde geçti. Bu toplam süre, sadece Pasifik geçişindeki gün sayısını kapsamıyor. Mayıs 2006'da Karayip Denizi'nde noktalanan Atlas Okyanusu geçişinde denizde geçirdiği gün sayısı da bu süreye dahil. Eruç'un 4. olduğu bu sıralamada birinciliği ise, 937 günle Peter Bird elinde bulunduruyor.

Haberin Devamı

Londra Merkezli Okyanus Kürekçileri Derneği istatistiklerine göre, eğer 28 Nisan'da hâlâ denizde olursa dünya sıralamasında "en uzun süreli yalnız geçişlerde" ikinci, 9 Mayıs'ta ise 305 günle ilk sıraya yerleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!