Havaalanı için servetini bağışladı

Güncelleme Tarihi:

Havaalanı için servetini bağışladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2008 12:57

1947 yılında 16 yaşındayken inşaatında yıllarca kazma kürek sallayan Hatice Nine Zonguldak Havaalanı'nın trafiğe açılabilmesi için 50 bin YTL bağışladı.

Haberin Devamı

HATİCE NİNE'NİN FOTOĞRAFLARI

Airturkhaber.com sitesinin haberine göre, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından 1947 yılında Türk halkının Hava Kuvvetlerimize bağışladığı askeri uçakların iniş kalkışı için yapılan Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki Zonguldak Havaalanı, sivil uçuşlara açılabilmesi için 1999 yılında tadilattan geçirilmişti.

Ancak havaalanının hemen karşısındaki 235 metre yüksekliğindeki Bostancılar Dağı nedeniyle büyük uçakların iniş ve kalkışlarında sorun yaşanacağından, dağın traşlanmasına karar verildi.

Masrafların karşılanabilmesi için bir kampanya başlatan Zonguldak'lılara en anlamlı bağış Çaycuma'nın Çömlekçi Köyü'nde yaşayan 77 yaşındaki Hatice Karabacak'tan geldi.

Bundan tam 61 yıl önce 16 yaşındayken havaalanının inşaatında çalışan, harç karıp beton döken Hatice Nine, '50 bin YTL bağışladım. Önümüzdeki ayda emekli maaşımın yarısını vereceğim. Çocukluğumuz bu havaalanının inşaatında geçti. Vatan millet aşkına gece gündüz demeden çalıştık. Kapalı durmasına çok üzülüyordum. İnşallah ben hayattayken buraya uçakların inip kalktığını göreceğim' dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!