Pis emellere yine çocuklar alet oldu

Güncelleme Tarihi:

Pis emellere yine çocuklar alet oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2008 07:00

Daha bir hafta önce, Cumhuriyet Gazetesi’ne molotofkokteyli atanların ikisinin çocuk çıkmasının ardından, dün de 12-14 yaşlarında üç çocuk, bir cami önüne el bombası attılar. Üstünden iki araba geçen bomba, ateşleme mekanizması yerinden çıktığı için patlamadı. Patlama olsa, el bombası, onu yeterince uzağa atamayan çocukları da ’yakacaktı’.

CUMHURİYET Gazatesi’ne bir hafta önce çocuk yaştakilere molotofkokteyli attıran karanlık eller, dün yine sahneye çıktı. Cerrahpaşa’da bir caminin önüne el bombası atan çocuklar da, önceki saldırıda olduğu gibi, 12-13 yaşlarında çocuklardı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre 3 çocuk, Fatih, Cerrahpaşa Caddesi üzerindeki Şem-i Molla Camii önüne, dün 11.00 sıralarında savunma tipi bir el bombası attılar. Üzerinden iki otomobil geçen parça tesirli el bombası, pimi çekildiği halde ateşleme mekanizması yerinden çıktığı için patlamadı. Bombanın, yüzünde belirgin falçata izi bulunan 14 yaşlarında bir çocuk ile iki arkadaşı tarafından atıldığını belirledi.

GÜCÜ 4-5 METREYE FIRLATMAYA YETTİ

Görgü tanıkları, çocukların, pimini çektikten sonra bombayı 4-5 metre uzağa fırlatabildiklerini belirtti. Atıldıktan 3 saniye sonra patlayan parça tesirli bomba, 30’a yakın şarapnel parçasıyla caddeyi cehenneme çevirecekti. Bombayı atan çocuklar da, zamanında uzaklaşamayacakları için ölecek ya da yaralanacaklardı. Polis, yaptığı ilk incelemenin ardından, düzeneği dağılan el bombasının çevreside güvenli bölge oluşturdu. Bomba imha uzmanları çağırıldı. Başka bomba olması ihtimali üzerine çevrede geniş çaplı arama yapıldı.

BEYAZ KAPÜŞONLU YÜZÜNDE FAÇA VAR

Bomba imha uzmanı, mekanizması dağılan el bombasını inceledikten sonra özel bir torbaya koyarak emniyete götürdü. Görgü tanıkları, el bombasını yaşları 12-14 arasında değişen 3 çocuğun attığını anlattılar. Yetkililer, eşkallerini belirlediği 13-14 yaşındaki kazaklı, beyaz kapüşonlu, esmer tenli, yüzünden belirgin falçata izi olduğu yanındaki 12-13 yaşlarında iki arkadaşının üzerlerinde beyaz gömlekli bulunduğunu tespit etti. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi istikametine kaçan 3 çocuğun yakalanması için çalışma başlatıldı.

CUMHURİYET’E MOLOTOF ATAN 13 YAŞINDAYDI

30 mart Cumartesi gecesi de 23.55’te, Cumhuriyet Gazetesi’nin Şişli’deki binasına molotofkokteyli atıldı. Molotofkokteyli hedef olarak seçilen otomobil yerine, güvenlik görevlileri tarafından kullanılan kulübenin önüne düştü. Gazete çalışanları, alevleri büyümeden söndürdü. Saldırının olduğu an kapıdan çıkan gazeteye ait otomobilde bulunan çalışanlar ise, 13 yaşındaki Umut E.’yi yakaladılar. Polis, ikisi çocuk 8 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan, saldırıyı düzenlediği iddia edilen Bedirhan Ş., doktor kontrolüne götürülürken de, "İlhan Selçuk’a selam söyleyin" diye bağırdı. Bedirhan Ş., çıkışta, "Cumhuriyet’e niçin molotof kokteyli attınız?" sorusunu ise, "Hak ettiği için" diye yanıtladı. Umut E., Bedirhan Ş., Fatih D. ve Murat A., genel güvenliği kasten tehlikeye soktukları iddiasıyla tutuklandılar.

Topu bıraktılar molotof attılar
/images/100/0x0/55eb1202f018fbb8f8a91a71


CUMHURİYET Gazetesi’ne molotoflu saldırıdan sonra yakalanan çocuklardan Umut E., olayı şöyle anlatmıştı: "O.A. ile top oynuyorduk. Mahalleden tanıdığı Bedirhan Ş. gazeteye molotof atacağını söyledi. Üstümüzü başımızı giydirmesi karşılığında bizim de yanında olmamızı istedi. Sebebini sormadan kabul ettik. Yolda gördüğümüz bira şişelerine benzin koyup, atletimi de kullanarak 3 molotofkokteyli hazırladık. Bedirhan Şinal, molotofu Cumhuriyet Gazetesi’nin bahçesine attı. Kaçarken de bana, ’Gazeteden çıkacak olan İlhan Selçuk’a ateş edersin’ dedi. Hatta kaçarken ’Ateş et’ diye de bağırdı. B.Ş.’nin bana verdiği silahı yere attım. Ben neden böyle bir şey yaptığımı bilmiyorum. Tabanca bende 5 dakika kaldı. Kullanmayı bilmiyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!