TEDAŞ’ta işe girmenin yolu AKP’den geçiyor

Güncelleme Tarihi:

TEDAŞ’ta işe girmenin yolu AKP’den geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2008 07:38

TEDAŞ’a alınacak 15 işçi için Yusufeli’ndeki yerel bir gazeteye verilen ilanda "İlgilenenlerin AK Parti İlçe Başkanı Muharrem Aytekin’e başvurmaları rica olunur" dendi. Aytekin "Yardım istediler. AK Parti İlçe Başkanı yazmasak daha doğru olurdu" dedi.

ARTVİN’in Yusufeli İlçesi’nde TEDAŞ’a 15 işçi alımıyla ilgili yerel Yusufeli Haber Gazetesi’nin 27 Mart tarihli sayısına ilan verildi. İlanda "Yusufeli TEDAŞ İşletme Şefliği’nde çalıştırılmak üzere 15 kişi alınacaktır. İlgilenenlerin AK Parti İlçe Başkanı Muharrem Aytekin’e başvurmaları rica olunur. İrtibat Tel: Muharrem Aytekin 0 532 226 4740" dendi.

’İNSANLIK NAMINA’ TEDAŞ’a alınacak işçilerin AKP İlçe Başkanı’na yönlendirilmesi, kadrolaşma ve partizanlık iddialarına örnek gösterildi. İlanı görüp başvuru yapan 6 kişiyi TEDAŞ’a gönderdiğini ve bu işi "insanlık namına’ yaptığını belirten Muharrem Aytekin şunları söyledi: "Yusufeli TEDAŞ’ta enerji hatlarının bakım onarım çalışmaları özelleştirildi. Bu ihaleyi taşeron müteahhit Metin Ergül aldı. Bölgeyi tanımadığı için beni arayarak yardım istedi. İlana AK Parti İlçe Başkanı yazmasak daha doğru olurdu ama o anda böyle bir şey düşünmedim."

CHP ARAŞTIRIYOR CHP Yusufeli İlçe Başkanı Zafer Atalay ise, Aytekin’in tutumunu kınadı. Bu ilanın Türkiye’de olduğu gibi Yusufeli’de de işlerin nasıl yürüdüğünü açıkça gösterdiğini belirten Atalay "Bu tutumun etik olmadığı açıktır. İlanı görünce çok şaşırdım. Başvurular kendilerine yapıldığına göre elbette işi de kendi yandaşlarına veriyorlar. Şu anda biz ihaleyi alan firma ile AKP arasındaki bağlantıyı araştırıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!