Gençler, savaş yerine sevişmeyi öğrensinler

Güncelleme Tarihi:

Gençler, savaş yerine sevişmeyi öğrensinler
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2008 09:05

Number 1 TV kanalı, "erotik klip" yayınladığı suçlamasına karşı, savunmasını 1968 kuşağının "Not war, make love" sloganından ilham alarak "Gençler, savaşacaklarına sevişsinler" sözleriyle yaptı. Kanal yönetimi, klip nedeniyle cinsel tahrik suçlamasına ise "İnsanlar 4 dakikada tahrik olmaz" diye yanıt verdi.

NUMBER 1 TV, 30 Ekim 2007’de, saat 09.45’te şarkıcı Shayne Ward’ın klibini yayınladı. RTÜK, klipteki sevişme sahneleriyle çıplak görüntülerini yasanın "Cinsel duyguları sömürüye yönelik, bireyleri cinsel meta olarak gösteren, insan bedenini cinsel tahrik unsuruna indirgeyen, toplumsal yaşam alanı içinde sergilenemeyecek mahrem söz ve davranışlar içeren yayınlar yapılmamalıdır. Tür ve içeriği gereği cinselliğin yer aldığı yapımlar saat 23.00-05.00 arasında yayınlanmalıdır" ilkesine aykırı buldu. RTÜK, kanaldan savunma istedi. Kanal yönetimi, RTÜK’e 4 Mart 2008’de şu savunmayı gönderdi:

NEDEN SADECE BİZ

"Klip, milyonlarca dolar harcanarak ve tüm dünya ülkelerinde seyredilebilmesi için büyük titizlikle hazırlanmış, tüm dünya ülkelerinde listelerin üst sıralarında yer almaktadır. Sanatçının klibi, diğer müzik kanallarında da devamlı yayınlanan, izlenen bir kliptir. Buna rağmen bu kliple ilgili olarak sadece kuruluşumuza müeyyide uygulanmamısının nedeni de tarafımızca anlaşılamamıştır

4 DAKİKADA TAHRİK

Bir müzik klibinde 3-4 dakikalık bir süre içinde, müzik dinlemek için klibi izleyen bir kişinin bu kadar kısa bir sürede şehvet duygularının tahrik olması, normal bir insan için imkansızdır. Ataerkil bir toplum olan Türk ırkı, Allah’ın kendisine vermiş olduğu doğurganlık ve üreme fonksiyonlarını en yetkili bir şekilde kullanmakta olup gençlerimiz de bu yetenekleri genç yaşta ve doğru olarak geliştirmektedirler. Biz televizyonda yer alan kan, silah, hastane, cenaze ve tecavüz görüntülerinin, gençlerin zihinsel gelişimine daha kötü etki yaptığı görüşündeyiz. Keşke gençlerimiz ellerine silah alıp birbirlerini öldüreceklerine veya gasp, soygun yapacaklarına, sevme ve sevilmeyi, doğru sevişmeyi öğrenseler toplum için daha faydalı olur."

RTÜK aynı maddeyi 4 kez ihlal eden kanala yaklaşık 500 bin YTL para cezası verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!