Bafraspor baskının nedeni simitmiş

Güncelleme Tarihi:

Bafraspor baskının nedeni simitmiş
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2008 07:51

Samsun'un Bafra İlçesi'nde dün Bafra Belediyespor Kulübü'ne yapılan, teknik direktör Sedat Gezer ve kaleci antrenörü İsmail Kurt'un öldürüldüğü, kulüp müdürü Ergin Özarslan'ın yaralandığı saldırının nedeni aydınlandı.

Haberin Devamı

Katil zanlısı olduğu iddia edilen İsmail A. yakalandı. Olayda kullanılan tabancaların da ele geçirildiği öğrenildi. İsmail A.'nın ifadesiyle, 2 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasına yol açan kanlı baskına, 50 kuruşluk simit satışının neden olduğu ortaya çıktı.

Bafra Şehir Stadı'nda tek simit satan fırının sahibi zanlılardan Nuri S.'nin damadı ve saldırıda silahı kullananlardan biri olduğu iddiasıyla yakalanan İsmail A.'nın, kulübe telefon açarak, "Olaylı maçlarımız yüzünden bize ceza verildi mi? Bu hafta sonu Çorum'la oynayacağımız maç seyircili mi, yoksa seyircimiz mi oynanacak" diye sorduğu, bunun ardından da kulüp müdürü ile tartışıp kendisine küfür edilmesi yüzünden kulübü bastığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

İsmail A.'nın, maç günü imal edecekleri simit sayısını belirlemek için karşılaşmanın seyircili mi, yoksa seyircisiz mi oynanacağını öğrenmek amacıyla telefon açtığı anlaşıldı.

Olayda gözaltına alınan kişilerin de fırın sahibi Nuri S. ve damadı İsmail A.'ya ait işyerlerinde çalışan kişiler ile arkadaşları oldukları belirtildi. Bu arada cinayet günü zanlıların kullandığı 34 KU 299 plakalı minübüsün de Nuri S.'ye ait bir şirket üzerine kayıtlı olduğu belirlendi.

Bu arada cinayetlerin aydınlatılması, olaydan yaralı kurtulan kulüp müdürü Ergin Özarslan'ın verdiği ifade sayesinde oldu. Özarslan ifadesinde kendisine telefon açıldığını ve konuşmadan yaklaşık yarım sonra da zanlıların yanına geldiğini söyleyerek, eşgallerini vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!